Våtslipning innan lack?!

Hej Är ny inom lackering och har några frågor. Jag ska lacka lite detaljer på bilen med sprayburkar. När jag har lackat andra gånger har jag fått en väldigt ojämn lack även när jag lagt på klarlacken "apelsinskal". Jag har hört att man kan våtslipa för att undvika det. Så min fråga är ska jag först våtslipa grundlacken innan jag lägger på färgen och sen våtslipa färgen innan jag lägger på klarlacken? Isåfall hur fint våtslipapper ska jag använda på grundlacken och hur fint ska jag använda på färgen innan klarlack, för att få så bra resultat de går med en sprayburk?



Svar på inlägget: Våtslipning innan lack?!



Är det stora delar som ska lackas? Köp bra sprayfärg! går allt få väldigt bra resultat om man lägger lite tjockare lager så färgen flyter ut bättre. Lackerade med sprayfärg


En del stora och en del små. Hur gjorde du med våtslipningen på handtagen? Ser väldigt bra ut


Dessa är inte våtslipade. Slipade ner med 400 papper Grundade 3-4 lager Slipade ner med 800 papper Lackerade 3-4 lager tunt för o täcka allt lät det torka Slipade ner med 800 papper La 2 lager riktigt tjockt, så jag såg att färgen flöt ut ordentligen la första sen väntade en 10 minuter o la nästa så jag såg att "Apelsinskalet" försvann. Lät det torka. Dock är det lite tjockare lager så tar ju lite längre tid för det o torka. Tänk bara på att för mycket färg så kommer det rinna. Tips är testa lacka på nått annat först så du lär dig när det ser bra ut det lackerade. Man lär sig när det blivit för mycket färg och då är det bara göra om det Sen om jag gjort enligt konstens regler skiter jag i är nöjd med resultatet! Har gått lackeringskurs för många år sen så kanske har lite vana där ifrån men köper man en bra sprayfärg som inte rinner så enkelt kan man faktiskt få ett bra resultat.


apelsinytan kommer inte bara från hur grundfärgen är slipad(våt/torr) , utan hur klarlacken beter sig, en del klarlacker sträcker ut sig mer än andra i värmen, så får du apelsinlack så kan du ju våtslipa och polera klarlacken istället


Okej då, men om jag ska våtslipa klarlacken hur fint våtslipapper bör jag köra med då?


Jag har för mig jag använde 1200 och sen slutade med 2000 våtslippapper innan jag polerade upp ytan på klarlacken


Okej tack för hjälpen Var köper man den bästa klarlacken på burk?


Mickius var köpte du din färg och klarlack?





Tips och trix hur man trimmar och stylar bilen själv

Innan du sätter igång att trimma och styla bilen är det viktigt att du har rätt verktyg, utrustning och utrymme. Kan också vara en fördel att ni är två. Oftast är det bra att rådfråga någon annan. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilverkstad!

« Tillbaka