förarbete lackering?

tja. jag ska eventuellt lacka om min bil eftersom jag har fått ett erbjudande av välkänd lackerare. jag ska dock göra förarbetet själv. vilket är bästa sättet att göra på och vad ska jag använda för saker och hur mycket kan det kosta att slipa ner bilen så den blir färdig för lackering. jag har inga stora bucklor men endel rostlagningar. tacksam för hjälp av sånna som har gjort det förr eller vet!



Svar på inlägget: förarbete lackering?



Har hört av lackerare att dom mest blir förbannade på folk som gjort förarbetet själv eftersom dom ändå får göra om allting sedan Visst går det om man är seriös, men vilket j*kla jobb.. Hoppas du får bra tips av kunniga här i alla fall, har inte gjort förarbete på någon hel bil själv så jag ska inte yttra mig om det.


Tja, pluggar till lackerare så jag kanske kan hjälpa dig Exakt som millen skriver hehe Nä men du kan ju börja med att fixa rosten, är inte så bra på sånt Men du lär ha en ocillerande slipmaskin, den wobblar istället för att gå runt runt.. Sen lär du införskaffa slippapper, och där du har en buckla gör du plåtrent och sedan spacklar du upp, fast om det är en jäte buckla kan du försöka att knacka lite på den så den går ut lite mer.. Sen slipar du till spacklet så det blir en jämn yta, sen fortsätter du matta ner bilen, bara så att lacken bli matt och den gammla klarlacken blir matt.. Sen om du stöter på en till buckla så äre bara att göra som jag skrev tidigare.. Ett tips som dukan höra med lackeraren är om han kan lägga på slipgrund ovan på när du mattat ner och fixat till bucklorna med spackel, så att allt bli jämt sen äre bara att slipa slipgrunden matt, sen fixar nog han resten om han hittar nåt, för så farliga är inte vi lackerare hehe Fråga på om de var nå mer du ville veta.. Ni kan ju rätta mig om jag har fel, den som är mer erfaren.. Mvh kimpa


tycker du ska snacka med lackeraren och fråga hur mycket han tycker du kan göra själv, för som sagt, man kan förstöra mer än man hjälper om man inte är säker på vad man pysslar med. lycka till


tja ska typ lacka min själv ( för de behöver inte vara så noga ) men ska man ha grundlack eller sprutspackel eller sprutprimer som grund ? den e rätt rostäten oxå.. -.-


Okej, Du kan ju börja med att lägga på rostskydd, sen slipgrund, sen slipa till den och sen lacka..


okej tack för alla tips. jag får kolla lite med han då!


Får hålla med till 100%, han kanske inte tycker om din spackling eller nåt, så det är bättre att höra om han kan hjälpa till nån heög eller om han möjligt vis skulle kunna fixa det för en strunt summa om du stod för matreal kostnaderna.. mvh kimpa


vänta nu vad e slipgrund ?


Sprutspackel = slipgrund, de nya namnet för sprutspackel..





okej då vet jag de tack så mycket och sorry att jag låna tråden


bara bra attden kan vara till nytta'


Hej! Jag är nyfiken på att lära mig förarbetet innan lackering, slipning, spackling & allt annat som det innebär. Har förhoppningar om att någon dag kanske ge mig på ett eget projekt på lång sikt. Köpa en gammal pärla och renovera i den mån man kan. Vart kan jag läsa detaljerade guider om detta? Finns det böcker att köpa? Alla tips är välkomna! Tack på förhand!


Här bör det ju finnas något nyttigt! : http://www.lackering.forum24.se/


Om du inte har nån rost bucklor etc, så ska du köra över hela bilen med 320 papper vill jag minnas. Någon som kan bekräfta eller dementera?


400 eller mer våtslip , jag själv kör mellan 800-2000


slipa ner spacklet sista vändan med 320papper...på med slipgrund..slipa ner med 400 sen ända upp till 800. papper som e finare än 800 e lite overkill. se till o få bort alla sliprepor bara. sen äre bara blåsa av hela bilen,torka med sliconinferner så all fet yta försvinner.. maska upp bilen..blåsa o torka igen..gör de gärna några extra gånger så all damm o fett försvinner (tex fingeravtryck)





Tips och trix hur man trimmar och stylar bilen själv

Innan du sätter igång att trimma och styla bilen är det viktigt att du har rätt verktyg, utrustning och utrymme. Kan också vara en fördel att ni är två. Oftast är det bra att rådfråga någon annan. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilverkstad!

« Tillbaka