Bygga om front, Camaro 75, hur?

Hej! Är ganska ny på det här med bilar och att styla/bygga om. Jag har en Camaro-75 för tillfället som jag har tänkt att bygga om lite. Personligen tycker jag att fronten som camaron hade -70 är mycket snyggare än den som sitter på min 75a. Jag har gått i tankarna om att bygga om fronten och sätta dit en -70 istället. Min fråga är nu vad som behövs för att göra detta. Är det bara att beställa en ny front och sätta dit den eller är det något annat man bör tänka, behöver man något mer? kommer den ens att passa? Jag vill alltså gå från detta:http://www.motortopia.com/cars/1981-chevrolet-camaro-3494 Till detta: http://rpglasfiber.com/pro.php?go=las&id=2557241 Alla tips och trix är mer än välkomna! Mvh Isak



Svar på inlägget: Bygga om front, Camaro 75, hur?



Tjena! Har gjort samma sak, fast på en firebird då då, med front från RP glasfiber (kolla min tråd http://www.garaget.org/forum/viewtopic.php?id=261627). Passformen på fronten lär va skit, men det går att fixa till med lite vilja. Annars så kommer du förmodligen behöva ha massa orginaldelar från en 70:a som typ grill, lysinsatser och en "fäst struktur" (går annars ganska lätt att göra själv) skulle ja gissa på. Inte helt hundra på camaros men skärmarna är nog samma och tror även att huven kommer passa med fronten. Men iallafall lär bli en hel del jobb med den där jävla glasfiberfronten men det går absolut att få till bra. Men om du inte bryr dig om att spara vikt och sånt så skulle ja nog leta upp en komplett orginalfront från 70-73 istället , kommer bli mycket billigare och lättare att få på den. Ring och hör med typ Camaroskroten, dom brukar ha ett par fronter uppe på blocket ibland.


Hej! Tack för svaret. Har kollat igenom din tråd och det verkar som att jag kan få en del hjälp av den. Ang min bil så är det en Camaro RS z28, spelar detta någon roll tror du? Skulle verkligen vilja få tag i en front från just -70 då jag tycker dem är så extremt snygga. Kan det hända att man behöver köpa till någon ny ''sats'' för att kunna montera dem? Ska kolla med camaroskroten om de kan ha någon, vet du någon bra sida som säljer sådana annars? Har för tillfället kollat runt på ebay.


Modellen tror jag inte spelar någon roll, men som sagt, jag är ingen expert på Camaros. Tror inte det tillverkas någon "ny" sats för att montera fronten, utan det är nog en begagnad som gäller då. Jag gjorde en egen monteringsats genom att ja helt enkelt kollade på hur det gamla frontfästet till fronten i skärmana såg ut och sen bygga en ny utifrån det. På Firebirdens skärmar är det liksom en "platta" med 2 hål i. Dessa gjorde jag ett par kopior i stål av, som sedan plastades in på insidan av glasfiberfronten med glasfiber. Underdelan hade samma fästen som på min, så där var bara att borra hål och sätta i ett par bult. Underdelen och överdelen lär du dock nog få fundera lite på hur du ska få ihop, men det går nog med lite finurlighet Just svenska ställen är det ju lite dåligt med men retroparts.se har ju lite saker till Camaro. Dom tar även hem saker från den amerikanska sidan classicindustries.com vilket har typ det mesta du kan tänka dig





Tips och trix hur man trimmar och stylar bilen själv

Innan du sätter igång att trimma och styla bilen är det viktigt att du har rätt verktyg, utrustning och utrymme. Kan också vara en fördel att ni är två. Oftast är det bra att rådfråga någon annan. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilverkstad!

« Tillbaka