Rolla en bil på bästa sett?

Tjena, tänkte testa rolla en bil. vill ha den i mörkgul färg, vart får man tag i sån färg som är bra? ska man ha skumgummi roller eller? vart brukar ni köpa färg, ni som har rollat och det har blevit bra?



Svar på inlägget: Rolla en bil på bästa sett?



rolla och slipa ner varje lager med 180 papper så slipper det bli så ruggigt! med skumroller! köp serva lack eller vad det nu kan heta, finns på färgfirma, plåtlack! har funkat hittils på det jag rollat iaf!


okej, men när man slipat ner varje lager, ska man rolla igen då eller är den färdig när man slipat?


Sista lagret slipar du inte. Alt slipa det med fint våtslip, beroende på om färgen går att polera. Vilket lackfärg sällan gör


jag slipeade sista lagret på caddyn, men bara för att få den så matt som möjligt!


okej, men vart köper man den bästa färgen med bra kvalite och snyggast resultat? och hur mycket kan det kosta om man ska ha 2-3liter färg?


servalack eller mekanlack kostar vel runt en hundring litern om inte jag tar helt fel


Tekniken är måååååånga lager med extremt förtunnad färg. På det sättet flyter det mer och täcker mer som en ordinär lack. Jag körde med pansarol och tunnade den rejält. Se bild: http://www.garaget.org/mypage/gallery.p . age=687822


Okej, det såg bra ut. vart köpte du den färgen? hur många lager tog du? funkar gummi roller bra?


Man rollar inte en bil för i ja ni vet vad!!!





Tips och trix hur man trimmar och stylar bilen själv

Innan du sätter igång att trimma och styla bilen är det viktigt att du har rätt verktyg, utrustning och utrymme. Kan också vara en fördel att ni är två. Oftast är det bra att rådfråga någon annan. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilverkstad!

« Tillbaka