Sidepipe! På vilken sida?

hej! tänkte bygga om min ladas avgassystem så den får sidepipe. Men jag har för mig att de är en viss sida man måste ha de på. Så hjälp är jag helt ute och cyklar eller?



Svar på inlägget: Sidepipe! På vilken sida?



Vänster sida. Du får inte släppa de ut mot trottoaren. Men jag tror att de är mer regler kring detta


okej tack för de snabba svaret! Någon som mer om de "andra" reglerna?


Det är ju även så att det inte får sluta framför bakaxeln.


Är det proffsigt gjort och på vänster sida efter bakaxeln så brukar besiktningen skita i resten. Det är bara vad jag hört på utställningar när jag frågat ägarna.


Jag har varit på många bilprovningar och frågat om detta då jag själv har "oinstallerade" sidepipes på min bil.. Många vet inte alls, vissa säger att den bara får mynna ut på vänster sida, andra säger att dom får mynna ut på båda sidor sålänge dom mynnar ut neråt så man inte kan bränna sig om man står utanför.. Men de alla har sagt gemensamt är att dom inte får mynna ut _under_ personutrymmen såsom baksäte osv då rost kan ställa till med en hel del.. Det gäller att få rätt besiktningsman bara, det har besiktningsmännen själv sagt


det måste gå ut bakom sista öppningsbara dörr/fönster, iaf på lastbil! person bil som inte är bensin får man väl inte ha det alls framför bakaxeln? vad jag har förstått av det som står på bilprovningen och transportstyrelsens hemsidor!


vänster sida! tror det mer eller mindre är olagligt att ha den på höger sida om inte jag minns fel





Tips och trix hur man trimmar och stylar bilen själv

Innan du sätter igång att trimma och styla bilen är det viktigt att du har rätt verktyg, utrustning och utrymme. Kan också vara en fördel att ni är två. Oftast är det bra att rådfråga någon annan. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilverkstad!

« Tillbaka