Sänkning av en volvo 850

Har en volvo 850 som jag vill sänka med 70 mm. Har aldrig gjort sånt förr. Vad behöver jag för verktyg? Klarar den besiktning? Däcken kommer kanske skrapa eller något? * Mvh David



Svar på inlägget: Sänkning av en volvo 850



Det beror lite på HUR du tänkt göra, byta fjädrar eller bara kapa? Fram är ju fjädrarna konade i båda ändar, så man får ju göra om undre tallriken och antinegn ha klämmor eller svetsa en sarg om man ska kapa fjädrarna.


Kolla på coilovers till 850 på www.xtremt.se


Ja, det kommer att ta i, beror förstås på vad du ska ha för däck och så, men mina 18" med 225 breda och 40 profil tar i innerskärmarna. Med originalsänkningen.


tänkt köpa dessa http://www.tradera.com/Sanknings-fjadra . n_94863921 Jag har orginalfälgar på ... borde inte va något problem va? Kan täna mig att det finns rätt mkt kraft i en spännd fjäder...


Se till att ha riktiga fjäderspännare med 2 klor. De billiga varianterna med en klo undviker jag.


Ja, släpper det kan det bli riktigt obehagligt.


Okej, tack, ska kolla på biltema Vilken e fram o vilka e bak på dess fjädrar? kan man råka sätta dem upp o ner?


Bakfjädrarna är bara konade i ena änden. Dem som ska sitta fram är konade i båda ändar om man kan montera dem åt fel håll, emn det syns då fjädern komemr att sitta konstigt. Det går (men man ska inte) att köra så då det finns en hel del som lyckats sätta fjädrarna åt fel håll, men det bästa är ju att undvika det.


Konade delen neråt?





Bak är den konade delen neråt





Tips och trix hur man trimmar och stylar bilen själv

Innan du sätter igång att trimma och styla bilen är det viktigt att du har rätt verktyg, utrustning och utrymme. Kan också vara en fördel att ni är två. Oftast är det bra att rådfråga någon annan. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilverkstad!

« Tillbaka