Är glasfiber tyngre än kolfiber eller är det bara klenare?

jag undrar om glasfiber är tyngre än kolfiber eller är det bara klenare?



Svar på inlägget: Är glasfiber tyngre än kolfiber eller är det bara klenare?



Är det inte både tyngre och svagare? Eller jag som blandat ihop det på något sätt?


tyngre och klenare än kolfiber


Blir dessutom ännu tyngre eftersom det inte är lika hållbart... Man måste lägga fler varv för att få samma styrka


Stämmer bra. Jobbat med båda matrialen.


Då borde du också även veta att det finns lättare glasfiber än kolfiber. Sen är det inte precis att man använder 100g/m2 och gjuta delar.


Det är klart det gör, men är inte matrialet som väger utan polyestern/epoxyn. Sen är sen är glasfiber mer känsligt och tyngre än kolfiber.


Kolfiber e ju stenhårt å lätt! jämföra glasfiber med kolfiber är ju som att jämföra papper med plåt


Exakt enda nak delen som finns är att kolfiber är så dyrt


Nu var inte TS fråga ang det. Det är därför man använder vacum sug då man gjuter delar så får man bort all överflödig polyester. Om man lägger för hand är det klart att det blir en massa polyester alt epoxy om man väljer det. Sen hur kan glasfiber vara tyngre än kolfiber återigen? Det beror helt och hållet på vad man väljer för glas/kolfiber samt arbetsmetod. Gör du fel så kan kolfiber del väga lika mkt/mer än en rätt tillverkad glasfiberdel.





Då är jag med, du har helt rätt.


Tack för alla svar!


Beror helt på hur du gjuter och framförallt mäter differensen. Om du bara rollar på polyester på glasfiber så kommer den vara tyngre och svagare än kolfiber. Vakuumgjuter du glasfiber, kommer den viktmässigt vara ungefär lika som kolfiber, men inte ens i närheten av styrkan. Detta har jag testat med tryckmätare, där man tar en 10x10cm bit och mäter trycket i centrum hur mycket det går åt för att knäcka. Nu bakade jag 5mm tjocklek så jag bottnade mätaren innan jag lyckades knäcka kolfibern


då lånar jag tråden lite , kanske är uppenbart för en del, men så finns det tröga jävlar som jag som inte kan så mkt, men undrar vad är kolfiber gjort av ? är det kol (typ grillkol) eller ? hehe


http://sv.wikipedia.org/wiki/Kolfiber


Kolfiber kan aldrig väga mer än glasfiber, sen att de finns skittjocka kolfibervävar som väger mer än en tunn glasfiberväv känns väl föga vässentligt? Klart som fan att 2kg kolfiber är tyngre än 1kg glasfiber


kolfiber är starkare och lättare än glasfiber men inte lika flexibel och tål inte lika mkt stryk


Kolfiber är väll som en formbar duk till man behandlar det med nått? Tycker man ser de iaf...


glasfibern me


Hade du samma sorts väv på båda då? Kolfibern kommer väl alltid i vävd matta, medan glasfibern man lättast får tag i inte är så. Ni som pysslat med det vet vad jag menar.





Tips och trix hur man trimmar och stylar bilen själv

Innan du sätter igång att trimma och styla bilen är det viktigt att du har rätt verktyg, utrustning och utrymme. Kan också vara en fördel att ni är två. Oftast är det bra att rådfråga någon annan. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilverkstad!

« Tillbaka