Lappa och laga lackning - hur får man det någorlunda utan att lacka om hela plåtbiten?

I familjen har vi två bruksbilar, den ena metallic blå, de andra mertallic nästan svart. Bägge bilarna är ganska gamla och ibland tittar det fram lite rost nånstans. Att lacka om hela bilen är ingen av dom värd så jag brukar bara slipa bort rosten, spackla lite och spreya. Blå-bilen går rätt bra, lagningarna syns knappt. Värre med den nästan svarta, det blir alltid nån konstig nyansskillnad. Jag skulle vilja veta hur man gör för att få bästa möjliga resultat på såna här ful-lagningar? Det största problemet tycker jag är klarlacken, som man måste ha på metalliclack. I kanten av området man lackar blir det alltid fult eftersom det blir för tunnt och för tunnt blir matt. Maskar man av blir det en kant istället. Är enda sättet att lacka om hela plåten (t.ex huven) eller går det att lacka ett hörn och polera bort kanten eller nåt?



Svar på inlägget: Lappa och laga lackning - hur får man det någorlunda utan att lacka om hela plåtbiten?



Våtslipa o polera upp ytan


OK, tack. Jag är helt rudis på sånt finlir (brukar mest bara se till att bilen går, byta koppling, dra sladdar och hamra med släggan ). Hur gör jag och vad ska jag ha för grejor?? 1200 papper först, sen lamullshätta och polermaskin? Vad ska man ha för polermedel?


När ja gick lackeringskurs så hade vi 2000 papper när vi våtslipade ibland finare än de. Se till o ha MYCKE vatten när du slipar bara! Sen har du ett bra polermedel o polerar upp utan först o sen hela bilen!


2000 papper vet jag inte var jag ska hitta, de flesta ställen jag brukar gå in på har max 1200. Får väl testa med det, eller kanske försöka köpa av nån billackerare? Polermedel då, nåt tips på ett bra medel som man hittar lätt (Swedol, Biltema, Mekonomen osv) ?


Billackerare har pappar! Jag och en kompis behövde så vi stack till en lackerare för vi hittade inte heller i någon affär, så fick vi lite papper där





Tips och trix hur man trimmar och stylar bilen själv

Innan du sätter igång att trimma och styla bilen är det viktigt att du har rätt verktyg, utrustning och utrymme. Kan också vara en fördel att ni är två. Oftast är det bra att rådfråga någon annan. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilverkstad!

« Tillbaka