Lackmängd till baklucka + läpp

Det känns ju som om att om du ska lacka en lucka plus läppen och vill ha färg över så kan du väl lika gärna köpa en liter ? Då är du ju på den säkra sidan, men du ska inte bara ha färg och klarlack, du ska härdare och förtunning också ..



Svar på inlägget: Lackmängd till baklucka + läpp



hmm okej, lackeraren gav literpriset på själva färgen (2k-lack) samt pris för klarlack och härdare, men han skrev inget som förtunning, vad används det till? , brukar priset ligga på samma för det som härdare eller?


Bästa vore väll att fråga lackeraren? Men jag skulle tro att 0,5 liter färg räcker och blir över, samma med klarlack Förtunningen och härdaren häller du i färgen(ifall du lackar solid) Med metallic så har du bara förtunning i färgen, sedan härdare+förtunning i klarlacken


tack för ett bra svar, blir att fråga honom, tror jag kör på 0.5 liter och ser hur långt det räcker, finns alltid mera hos lackeraren skulle säga att det är solid färg på min s13, då det ej är metallic


Till en 200-baklucka+ läpp kräver knappast mer än en kopp, så en halvliter räcker Sen dedär med förtunning så är det inte alltid man har de, den klarlacken jag kör med nu t.ex ska man inte ha nån förtunning alls i, är bara 2:1 färg och härdare Så det beror helt på vad för lack du köper


Antar att jag inte alls ska ha klarlack då jag ej har metallicfärg? är vanlig (solid?) färg på min 200a så då används väl inte klarlack?


Beror på, finns två typer när de gäller lösningsbaserad lack. Det finns den gammla hederliga "bonde lacken" som i sig är själva topcoaten, den härdar då och blir blank, alltså behövs ingen klarlack. Men idag så brukar man oftast använda baslack, alltså att den funkar precis som vattenbaserad, eller metallic lack. Den härdar inte utan torkar och blir matt, och då behöver du lägga klarlacken Så det beror helt på vad för förg du köper, prata med dom i butiken och se vad dom rekommenderar.





Tips och trix hur man trimmar och stylar bilen själv

Innan du sätter igång att trimma och styla bilen är det viktigt att du har rätt verktyg, utrustning och utrymme. Kan också vara en fördel att ni är två. Oftast är det bra att rådfråga någon annan. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilverkstad!

« Tillbaka