Spray lacka bil!

Tjenare! Jo det var så att jag började fundera på om man skulle ta och slipa ner bilen sen lacka den med spray burk. Men då är det enda jag undrar är att om jag slipar ner den ska jag använda nån grundfärg då, eller ska jag bara lacka direkt och sedan klar lacka och så är det klart? Tacksam för svar



Svar på inlägget: Spray lacka bil!



Skit i de. Rolla eller köp spruta å färg. Sprayburk har man te små områden. Blir lätt flammigt...


Jamen ifall jag skulle köra med spray bruk behöver jag grundfärg?


Ja det behöver du


Aa gör ett riktigt bra underarbete och kör sen med sprayburk? Nej nej! Det är slöseri med tid och energi. Allt eller inget. Punkt.


Äsch ge er, grabben vill ju använda sprayburk ffs Lägg grunden eller inte, välj själv eftersom du behöver ju inte slipa skiten plåtrent plus att det känns inte som om att det är ett jätte seriöst SEMA projekt om du ska lacka med burk så grund är kanske inte det viktigaste Möjligtvis om du vill vara någolunda seriös med att grunda där du spacklat om du gjort det ifall du inte vill att det ska sjunka..


+1


Grunda först sen om du ska använda sprayburk så ska du ha ett stort "munstycke" och då är de viktigt att du håller långt ifrån annars kommer det massor med färg på ett ställe! Med stort "munstycke" får du en jämnare yta med tunnare färg om du rör burken med en jämn rörelse. Vet inte om biltema Spray är grejen kolla annars Highlights.nu och deras olika, spray burkar, lättare att välja "munstycke" där


man behöver bara grund där du har fått en plåt ren yta, grund har du för att få fäste med top lacken. o att den inte ska bli flamigt om du ex: har en svart bil o ska lacka den röd o du har en plåt ren yta någonstans kommer det synas igenom. om man ska fusk lacka o inte har tillgång till prylar o vill ha en snygg lack så skall du välja en solid lack asså en utan metallic, o rolla den sedan slipa ner den med ex: 1600-2000 papper. då har du en finare lack än dom som rullar ut ur fabriken, inga apelsinskal.


kommer ju bli lika dyrt med sprayburk som om du köper en färgspruta på biltema... särkillt eftersom du skall ha grund med..!! går åt rätt många sprayburkar





Jag har nyligen hjälpt en kompis lacka sin bil med sprayburk. Han fick köpa färgburkar från swedol för runt 2k, men han tyckte det var värt det. Det blev mycket bättre än jag kunde ana innan. Vi gjorde vårat bästa med att rugga den tidigare vita lacken och sen spraya så jämnt och fint som möjligt. Har du tänkt vara inomhus kan det faktiskt gå rätt bra. Det beror nog mycket på vad det är för färg du tänkt dig. Hur du än gör för att måla om bilen, så slarva INTE! Gör så noga du kan.


spraylackade min vinterbil mattsvart och nej du behöver defentivt inte grundfärg...rugga bara upp ytan med en duk eller lagomt slippapper sen maskera och spraya två lager....skaffa några större munstycken då dom som sitter på är rent värdelösa...resultatet blev över förväntan men sprayburkslack tål inte ett skit utan det blir repor och skit direkt....men sprayar man med burk så har man ju inte heller några krav så :-) såhär i efterhand så hade jag rollat bilen istället då det är klart mer hållbart.


Googla på FATCAP så hittar du munstycke me STOOOR spridning. annars roll away! hehe





Tips och trix hur man trimmar och stylar bilen själv

Innan du sätter igång att trimma och styla bilen är det viktigt att du har rätt verktyg, utrustning och utrymme. Kan också vara en fördel att ni är två. Oftast är det bra att rådfråga någon annan. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilverkstad!

« Tillbaka