Snabb lackfråga

Om jag har en plåtren yta, är det ok ifall jag slänger på slipgrund, lack och sen klarlack eller måste jag först spruta på någon slags rostskydd först innan slipgrundden? Jag lackerar e ndast ytan för att slippa rostangrepp, ytan kommer en vara synlig och inte heller vara i en vidare blöt miljö, dock kan fukt förekomma i form av kondens.



Svar på inlägget: Snabb lackfråga



Nja, jag personligen vill då ha rostskydd under slipgrunden.


"nja, personligen" var ett dåligt svar


Grunda, slipa grunden, lacka och sedan klarlacka.


ok så enligt takashi så är det ok med att slänga på slipgrund och skippa rostskyddet. bra för jag har helt glömt bort det och är inte sugen på att slipa upp slipgrunden som nu ligger där. Tack


för att blien inte ska börja rosta om två tre månader så skulle jag lägga på lite washprimer då det inte finns något rostskydd i en slipgrund....


Precis det ToBe säger menade jag... Visst, det GÅR ju lägga slipgrunden direkt på plåten men rostskyddet är ju ganska kasst... Fick en gång höra av en lackerare att det gick, men på de små fläckar jag gjort så, så uppstod ganska omgående rost... Om jag då gjorde nåt annat fel vet jag inte, men magkänslan säger att det är fel att lägga slipgrund direkt på plåten...


Varför vill du inte "rostskydda?" Kan väl inte vara någon direkt nackdel?


Därför att jag redan hunnit spruta på slipgrund. Det gällande området är extremt pressformat och guppigt och för att få den plåtren igen skulle det krävas en massa extra timmars med slipande och dessutom inköp av ny slipgrund och rostskydd. Sen så måste man lägga på de lagren igen och det skulle ta en massa massa tid. Nå nå, nu är det en slipgrund och en lack som ligger på, ska lägga dit klarlacken i morgon och hoppas på det bästa. Området isig är en plåt som är inne i själva bagageluckan och kommer aldrig att synas. Vad gör rostskyddet som inte slipgrunden gör? (svara bara om ni vet exakt tack inte bara "stänger ute fukten" eller så)


Lite svårt att förklara... Åter kommer i morgon om saken måsste läsa på lite i mina fuskpapper på jobbet





hmm, rostskydd är till för att skydda det som är plåtrent från fukt så att en korrision ej uppstår, dvs rost. Rostskyddet ger också bättre vidhäftning till kommande lager (slipgrund).


ehh ja? att rost skydd skyddar från rost fattar man bara från namnet. Men på vilket sätt skyddar den bättre än slipgrund?


Måste man använda klarlack på en lackerad yta om den inte syns eller kommer utsättas för någon slags slitage? T.ex. in plast detalj inne i kupen.


Du frågade ju.. kan tänka mig att slipgrunden är porösare än ett rostskydd. Har du prövat att slå in en smörgås i papper istället för plast. Den torkar fortare med papper. Hör man ju på namnet att rostskydd skyddar bättre än slipgrund.





Tips och trix hur man trimmar och stylar bilen själv

Innan du sätter igång att trimma och styla bilen är det viktigt att du har rätt verktyg, utrustning och utrymme. Kan också vara en fördel att ni är två. Oftast är det bra att rådfråga någon annan. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilverkstad!

« Tillbaka