Bonocell + Glasfiber = sant?

Om jag gör en form i bonocell, måste jag först behandla den med t.ex spackel eller något liknande innan jag plastar på bonocellet? Om så, vad rekommenderar ni att jag ska lägga på om jag vill först göra en plugg som jag sen kan plasta den riktiga formen i? Måste jag lacka och polera eller räcker det bara med t.ex spackel som jag sen vaxar och sätter släppmedel på? Tanken är att bygga om utrymmet där regskylten sitter och använda mig av typ bonocell. Sen att göra en plugg an det och sen plasta i pluggen för att sen byta ut bonocell mot glasfibret jag just konstruerat.



Svar på inlägget: Bonocell + Glasfiber = sant?



Vad jag har HÖRT så ska det funka att klä bonocellen i folie innan du plastar Inte säker dock.


Att klä den i folie gör den inte helt slät och fin. skapar en massa onödigt efterjobb.


Nej, stopp... inga bonna-fjollerier med folie. Bonocell kan du plasta rak på, utan att göra något annat. Forma bonocellen, på med spackel o gör den fin (om det behövs), sen skulle jag lacka den möjligen med gelcoat. Därefter vaxa, vaxa, vaxa och släppmedel. Glömde säga, att du bör nog lägga glasfiber på bonocellen om du ska använda den som form. När du väl fått upp ett par gjutningar så kan du skippa släppmedel och bara vaxa + gelcoat. Skrev ett rätt långt inlägg för nån dag sedan om detta i styling-forumet. Full farth!


Jo tanken är att forma utrymmet exakt som jag vill ha det med bonocellet och sen göra en avgjutning av det. när avgjutningen är klar så tar man bort bonocellet och avgjuter avgjutningen. resultatet blir sådeles en exakt kopia av bonocellet som jag konstruerade tidigare. Efter det så är det i princip bara att sätta din den färdiga glasfiber konstruktionen.





Tips och trix hur man trimmar och stylar bilen själv

Innan du sätter igång att trimma och styla bilen är det viktigt att du har rätt verktyg, utrustning och utrymme. Kan också vara en fördel att ni är två. Oftast är det bra att rådfråga någon annan. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilverkstad!

« Tillbaka