Flocka själv, bra resultat?

Halloj. Ska köpa en 740 eller 850 och tänkt att göra den lite hemtrevlig. Iomed att det handlar om en sådan här gammal bil så känns det inte värt att lämna in för 1000-1500 för att få sin gamla surfurti som rullat 30k mil för flockning. Finns det några som har testat att flocka själva? Har ni bilder på ni gärna dela med er Finns det någon som har gjort en GUIDE om detta kanske ? mvh. Henrik



Svar på inlägget: Flocka själv, bra resultat?



Hur har du tänkt att flocka utan att ha själva "maskinen" ? Dessutom så säljs fibrerna i ganska stora volymer, iaf på de ställen jag vet om. Mvh. David.


Min tanke var att spruta lite lim på o slänga på en matta


maskinen kostar ju en del pengar så 1000-1500 e inget dyrt om man skall gå på vad maskinen kostar o flockningsmedlet.


En flockmaskin kostar runt 10k och uppåt, sen behöver du lim, limspruta, flock, nånstans att vara som tål att bli totalt dränkt i flock osv..


1000-1500 e inte dyrt för flockning.


Saken är att jag vet att det inte är dyrt med 1000kr för flockning, men lite vill man göra själv. Och så noga är det inte att flocka en 740. Men Går det att spruta på lim och slänga på ngt typ högtalartyg över?


Klart som frigolit att det går, men då är det ju inte flockning längre så då försvinner ju hela syftet med tråden. Att klä in saker man göra billigt, dock är det enklast att göra det med "stretch"-tyg om det är mycket former på saken du ska klä in. Mvh. David.


Vart köper man det lättast och billigast?


Vad är flockingg? :S





Du bor ju i borås... åk till tyg affären i knalleland dom har alla sorters tyg. Lim som jag rekomenderar är 3M finns hos nyqvist färg mitt emot city. lite drare men väldigt bra lim


Man lägger på lim och jordar i det man ska flocka så det blir statiskt. Sedan "sockrar" man på 3mm långa nylonstårn som ställer sig upp och fastnar i limmer och när det torkat blir delen man flockat ludet. Det används främst i rallybilar för att undvika solblänk på instrumentpanelen när man kör. här finns lite bilder. http://www.garaget.org/mypage/gallery.p . age=531147


TAck MissMums Har totalt missat det här ämnet Men ser riktigt intressant ut, blir ju jättefint! tack! Mvh/Mats





Tips och trix hur man trimmar och stylar bilen själv

Innan du sätter igång att trimma och styla bilen är det viktigt att du har rätt verktyg, utrustning och utrymme. Kan också vara en fördel att ni är två. Oftast är det bra att rådfråga någon annan. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilverkstad!

« Tillbaka