Lackera bilen

Har haft funderingar länge på att lägga ny lack på min opel kadett. Så nu har jag börjat lite smått med slipning & spackling http://www.garaget.org/?car=152687&image=1485737 Frågan är vad jag ska använda mig utav! Ska jag köra med vanliga sprayburkar från macken? Ge mig lite tips! Tack på förhand!



Svar på inlägget: Lackera bilen



Beror på hur seriöst det ska vara, burkar från macken är inte att rekommendera för lackering av hel bil. Blir lätt flammigt och ojämt. Men om man verkligen vill lacka med burk så skaffa större munstycke till burken. Om det vore jag så skulle jag ha använt färgspruta och kompressor om möjligt. Burk passar bäst till lackering av små ytor.


http://www.garaget.org/forum/viewtopic.php?id=19245 http://www.garaget.org/forum/viewtopic.php?id=12942 Där har du två utmärkta trådar att läsa på! Lackera med sprayburk blir inte bra.


Låter vettigt. Har kompressor men har ingen färgspruta. Kollade på biltema & såg att dom hade sådana men frågan är om dom är nog bra?


den e väl okej så länge du inte ska lacka metallic eller så...funkar bra för att lägga grund i alla fall! allt beror jy på hur seriöst lackad den ska vara med! lättare att lämna iväg om man vill ha det riktigt bra


Det är inte så super noga, har inte allt för mycket pengar att lägga ut! Funderar på att lackera den mattsvart måntro om det är svårt att få det bra?


det skadar aldrig att testa..speciellt inte om det e en gammal bil jag tycker att du kör hårt bara hehe





Tips och trix hur man trimmar och stylar bilen själv

Innan du sätter igång att trimma och styla bilen är det viktigt att du har rätt verktyg, utrustning och utrymme. Kan också vara en fördel att ni är två. Oftast är det bra att rådfråga någon annan. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilverkstad!

« Tillbaka