Fråga: Demontering av grill på Saab 9-3 SS

Hej. Ska fräscha upp min grill lite men undrar hur sjutton den sitter? Någon som har något smidigt sätt att demontera den? Mvh



Svar på inlägget: Fråga: Demontering av grill på Saab 9-3 SS



Du får plocka av fronten och sedan lossa grillen bakifrån. Bara att lyft på spärrarna och trycka grillen utåt. Du förstår vad jag menar när du plockat av fronten.


Antar att fronten är lika smidig som baken att plocka av eller?


Ja


Sitter fästen i hjulhus och där uppe när man öppnat huven, några fler?


-Expanernit undehuven -Skruv i hjulhusen -Skruv under fronten Sen sitter den med clips (på samma sätt som bak) i skarven mot framskärmarna.


Plocka bort fronten är du helt säker på det? På min så behöver jag bara dra grillen rakt ut så lossnar den.....Samma med dom 2-mindre.


Har hört att detta går, finns inte risken att några plastklämmor alt. fästen går åt skogen då?


Har tagit av mina flera gånger och de är fortfarande hela, är man försiktig så är det inga problem. Tycker att det är onödigt att riva halva bilen för ett jobb som tar max 30-sec.


Okej, använde du ngt verktyg? vart är smidigast att börja? Dras den rätt ut?





Säker är jag inte, men jag gjorde det i samband när jag bytte fronten, då var båda frontarna redan av. Då var jag tvngen att lyfta på några klämmor för att den skulle lossna. Men vill man chansa utan att plocka av fronten så går ju det med, men det är ju inte mycket jobb att demontera fronten heller


Kan de vara likadant som grillen på 9-5 Aero -04?? "Lyft den uppåt och haka ur den i underkant, sedan drar du snett nedåt." ?


på min 9-3a är det bara att dra den rakt uppåt så lossnar den! Sitter med clips!


fast du har og 9-3, den grillen är ju en barnlek att ta bort, sitter ju ihakad där nere och bara till att trycka ner dom 2 övre fästena och sen är den borta, lite jävligare på ng 9-3





Tips och trix hur man trimmar och stylar bilen själv

Innan du sätter igång att trimma och styla bilen är det viktigt att du har rätt verktyg, utrustning och utrymme. Kan också vara en fördel att ni är två. Oftast är det bra att rådfråga någon annan. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilverkstad!

« Tillbaka