Fråga: Tar hjulen i vid fullt rattutslag med 215/35*18 + 60mm sänkning 850 -96? -Med bild-

Bil: Volvo 850 2,5s -96 Hjuldimension: 215/35 med 18" däck. (Tar inte i vid fullt rattutslag nu.) Som rubriken lyder, just nu är bilen helt original vad det gäller upphängning och fjädrar. Dock är den väldigt hög, har ca 7-8cm mellan däck och kaross om man kollar på den från sidan, så ett sänkningskit vore att föredra. Ville bara dubbelkolla att mina framdäck inte kommer ta i skärmkanten om jag sänker? Är inte hundra på om det spelar någon roll då de inte tar i nu, men ville endå fråga. Tacksam för svar.



Svar på inlägget: Fråga: Tar hjulen i vid fullt rattutslag med 215/35*18 + 60mm sänkning 850 -96? -Med bild-



Jag hade ställbara på min 855R och den var riktigt låg, hade 19" med 215-35 om jag inte minns fel, det tog i ytterst lite vid fullt rattutslag


När du hade ställbara, hur mycket sänkte du med då?


Det är inte skärmkanten som kommer va problemet utan innerskärmen snarare. Men det borde gå fritt. Kört 225/35/18 med 60,/40-sänkning utan bekymmer


Ok det var det svaret jag var ute efter Tack.


Läste nu på hova.com och deras sänkningskit till volvo 850: Volvo 850/S70 91- Sänker 60 mm Fram / 40mm Bak OBS! Kräver kortare stötdämpare. Stämmer detta då hova är de enda som har sagt till om det här?


kolla på gemotorsport.se ja har då de på min 60/60 + 215-35-18" tar inte i någonstans, dock är de ju en opel såg även att de var samma där 60/40.


Jo, jag letar ju efter ett 60 fram och 40 bak sett, kanske inte har framgått än. ^^ Tänkte passa på att fråga vilket märke som är bra. Ser att de flesta ligger runt 1500-1700 i pris och då är det allt från: FK, GE osv. Några tips?


går med orginalstötdämpare också dock så kommer de ta slut pga ökade belastningen på dem, så enkelt är det bara. sänker du med bara fjädrar kommer stötdämparna ta slut snabbare.


Japp det förstår jag, och självklart beror det på i vilket skick de är förstår jag. Men snackar vi att de tar slut efter 1000 mils (om bilen hypotetiskt har gått ca 25k) extra körning eller är det bara almänt extra slitage jag kan räkna med?





Du kan ju köpa stöddämparna separat, och fjädrarna separat på ge.. kanske du då kan ha 60/60 men du kanske vill ha lägre fram. men ja skulle kollat efter skapliga stöddämpare me isåfall.. eller så kör du på coilovers.. dock kan ju bes, gnälla om sådana har ja hört. Jag skulle kört på ge motorsport. har bara bra erfarenheter av dem. skulle inte ens tänka på att bara byta fjädrarna.. kommer bli jobbigt.. i slutändan ska du se.


Grejjen är väl lite den att med standrardlängd så är dämparna lite i längsta laget. När jag har plockat ihop och isär mina fjäderben fram så har jag kunnat göra det utan fjäderspännare. Så jag ligger på gränsen till att få en anmärkning på att fjädrarna sitter löst på besiktningen.


ok För tar emot lite att lägga ut 4-7k på en bil som gått 26k... Det är de.


haha, min har bara gått 37k är bilen välskött så spelar de ingen roll, eller ja om man snålar. men riskerna finns ju att de blir dyrare om du gör de på en NY bil. eller om du inte gör det ordentligt på denna utan fuskar, vilket man alltid kan göra. kapa bara fjädrarna då. enkelt o klart. kostar ej mkt. blir mkt god väghållning. dina dämpare kommer att älska det. va är 4000-7000 när man får en mkt snyggare bil.? annars kan man ju köpa godis för dem pengarna eller skänka till rädda barnen? eller tar de emot med? hihi


Jo vet känner viss sarkasm i det du säger dock , alla har ju olika prioriteringar. MVH


Tog en sväng in på GM motorsport och hittade två stycken sänkningskit som innehåller både dämpare och fjädrar, en som var med GM dämpare och en som var lite mjukare med Lip Mesa gasdämpare, kostade en tusenlapp mindre, och eftersom jag inte ska köra på bana utan mest är ute efter sänkningen så antar jag att jag kan köra på en sådan? Några tips/invändningar?





Tips och trix hur man trimmar och stylar bilen själv

Innan du sätter igång att trimma och styla bilen är det viktigt att du har rätt verktyg, utrustning och utrymme. Kan också vara en fördel att ni är två. Oftast är det bra att rådfråga någon annan. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilverkstad!

« Tillbaka