Hur mycket prestanda förlorar man pga 19-tum!?

Hallå! Frågan lyder ju som sagt, hur mycket prestanda förlorar man pga 19-tum!? Sitter och rullar på 16 saab orginal, som måste bort pronto! Det som ligger i mitt intresse:235/35-19 8.5 ET 35 5/110 rullomkrekts 203.2



Svar på inlägget: Hur mycket prestanda förlorar man pga 19-tum!?



Svårt att sia, mät upp med G-tech 0-100 och 0-200 nu innan du köper 19-tummarna och mät igen när de nya fälgarna är monterade. Jag kan tänka mig att du kan förlora runt 5% samt att du får högre ofjärdad vikt vilket betyder sämre väghållning.


Tänk på vikten i dina beräkningar, min bil fick 16tum bbs mot någe billiga 19tummare som vägde apmycket och ja bilen vart så mycket piggare.


tjenare. Jag vet tyvärr inte hur mycket prestanda man "förlorar" - Kan dock säga att bilen i -sig blir lite "segare" vid acc, du får även lite sämre komfort + att bilen drar lite mer. - Allt jag vet iaf, själv så kör jag med 235/35-19 - funkat skit bra än så länge Lycka till!


Man får alltså extra allt på köpet med 19tums tack för hjälpen!


- Yess, så är det, tyvärr - Men snyggt som fan är det med 19" bara man är villig att offra sig lite såå! - Lycka till med valet!


20" blir ännu slöare


tack för hjälpen boys!


Nu blev det klart! Efter mycket dittan o dattan så blev det en beställning lagd, slog till på 235/35-19 tjoho! Så får man se vad det blir av det


Låter bra. Har gått från 17" till 19" på min bil med 235/35-19 däck. Upplever att bilen blir något segare, men nu diffar hastighatsmätaren på 1-2 km/h istället för 6-8 km/h när man kollar med gps





Jo, bilen har nog blivit lite segare här med, men dock var det värt det


Skillnaden ligger väl mest i hur mycket rullomkretsen ökar/minskar samt hur bra man får ner kraften i backen. Bredare däck ger mer bensinförbrukning. Större diameter på fälgen gör att bilen blir känsligare för spår osv.


landade på i princip exaktumundu samma rullomkrets som tidigare med nya fälgarna, den har spårat riktigt duktigt ett par gångar dock inga problem för en rutinerad en som en annan





Tips och trix hur man trimmar och stylar bilen själv

Innan du sätter igång att trimma och styla bilen är det viktigt att du har rätt verktyg, utrustning och utrymme. Kan också vara en fördel att ni är två. Oftast är det bra att rådfråga någon annan. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilverkstad!

« Tillbaka