Lack frågor "orginal vit" eller mattsvart?

Nu vart rubriken kanske inte den bästa, det är hur som helst att jag ska inom snar framtid lacka om bilen. Och eftersom att framskärmar,bakskärmar,mittenkjolar,kofångare bak & fram måste lackas om så är min fundering på vad ni skulle anse vara "bäst" att lacka om samtliga delarna som jag nu monterat i orginal solid vit eller om man ska lacka om hela bilen i mattsvart ? Går mestadels i funderingarna på att lacka om hela bilen för att slippa eventuella nyansskillnader om man skulle välja den "vita färgen". Jag förstår givetvis att prislappen blir högre vid hellack.



Svar på inlägget: Lack frågor "orginal vit" eller mattsvart?



hela bilen vit lack...


Vitt. Mattsvarta mercor ger i mina ögon inget trevligt intryck, man tänker bara på ett klientel man inte vill bli förknippad med, i alla fall när man bor här i våra krokar...


Det är betänkt att denna lack ska fungera som tillfällig lack eftersom att det är tänkt att den ska lackas om igen i sommar i en satin vit färg. Funderade mestadels nu på "matt svart" eftersom att jag inte ville ha några nyansskillnader på den befintliga lacken och sen den "nya" eftersom att lacken är inte i toppskick då bilen är fr 86. Men tack för alla åsikter, kanske "sparar" pengar och lackar enbart delarna.


om så är fallet så hade jag struntat helt i det och kört tills dess att den ska lackas i den slutliga färgen... om de måste lackas pga, rostlagning eller dylikt så dra på lite rostskyddsfärg och kanske lite vitt över det så det inte sticker i ögonen... varför så petig om du endå ska lacka om senare?


Det "måste" lackas om eftersom att jag har bytt ut dessa delar och har ej orginal färgen och är orolig att det blir stor nyansskillnad och kommer inte att se ut klokt. Jag vill helst lacka om hela bilen eftersom att jag skulle annars störa mig på det varje dag då man ser bilen och den är flera olika färger/nyanser helt enkelt.


Om du ska ha 20" krom fälgar på den så är det ju klart att du ska göra den mattsvart, men det är ju min åsikt.


Det kommer att bli att man har 20" chrome fälgarna jag har på min sida. Det känns ut mera aktuellt med mattsvart är så orolig över att det ska bli stor nyans skillnad mellan det "nylackade" och det som ej är nylackat


Lägg vit lack om du ändå ska lacka om den vit igen senare, då slipper du svarta prickar när du får stenskott (om dom använder vit grund vid nästkommande lackering vill säga). + att matt svart är ett helvete att hålla rent då ALL skit fastnar och syns.


Jag skulle helst vela ha vit eftersom att det är stilrenare. Men är som sagt väldigt orolig att det kommer att bli en väldigt stor nyansskillnad mellan dom nylackade delarna och dom "ej lackade". Och det är enligt mig väldigt störande med nyansskillnader. Nu var inte min fråga om hur respektive lack är att hålla ren, jag vet hur mattsvart är att hålla ren då jag haft förut det på en tidigare bil .





Om man kan lackera om hela bilen mattsvart, går det då inte att lackera om hela bilen vit? Bara en tanke om du nu vill ha den vit.. Kan man betala för en mattsvart hellack, kan man väll betala för en vit hellack (som man helst vill ha?)


men att hålla en vit bil ren e ju MYCKE lättare än en mattsvart...


Givetvis så går det att lacka den i Vanilg solid vit, men det känns ut lite tråkigt att lacka om hela bilen i org kulör (som är dessutom dyrare än den mattsvarta). Är mestadels iom att slippa nyansskillnader om man skulle vela lacka dom delarna som "måste" lackas om så man slipper ev irritations moment tills den slutgiltiga lacken är tänkt att läggas.





Tips och trix hur man trimmar och stylar bilen själv

Innan du sätter igång att trimma och styla bilen är det viktigt att du har rätt verktyg, utrustning och utrymme. Kan också vara en fördel att ni är två. Oftast är det bra att rådfråga någon annan. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilverkstad!

« Tillbaka