Tips på styling Audi 80

Har nyligen köpt min audi 80 cab 92:a. Jag ska fixa iordning den och styla den rejält tänkte jag. Ska nog även göra något litet med lacken men inte mycket gillar färgen som är på nu, men funderar på någon motiv lackning. Måste bara prata med en kompis först och se om han hjälper mig med allt som jag inte kan. Vad har ni för tips innan man börjar? vart köper man bäst grejjer? Hoppas det finns någon här som har lust att vägleda mig lite.



Svar på inlägget: Tips på styling Audi 80



Helt ärligt och för att vara väldigt tråkig så tycker jag den ser väldigt färdigstylad ut faktiskt. Riktigt fin


Hihi tack. Men något kul måste man väl kunna göra?


Fixa passformen på kjolpaketet (fronten iaf). sen ett par nya framlampor hade varit fint Lacka backspeglarna svarta (mitt tycke)


Byt alla lampor mot klarglasditon (om det finns, men det borde det ju) lacka huven, speglar och baklucka svarta. Motivlack i all ära, men det är inget som faller i min smak.


En lite aggressivare chin spoiler hade ju inte skadat


Det var min första tanke med när jag kollade på bilen. Men lite smågrejer såsom klarglas, om det nu finns till denna modellen kan göra mycket för helhetsintrycket Sen, fixa till din rubrik så man vet vad tråden handlar om annars blir den låst.


Jo klarglas kan vara nåt undrar vart man kan hitta det Tycker det är så svårt det där med rubriker på den här sidan. Är man van att sitta på typ en mamma sida och "svammla" Så tar det nog ett tag innan man lär sig. Men jag vill ju ha hjälp att komma i gång tex vad man ska börja med när man stylar,eller hur man gör. har ju ingen aning om hur man börjar;) Så jag behöver ju hjälp att komma igång från början alltså.


Tycker med att den är fin som den är! Men det beror HELT på din kunskap och hur mycket pengar du vill lägga ner i den? Ska du använda bilen under tiden du "stylar?" En inredning i aluminium och i samma färg som din lack, kan det vara något? Kanske skärmbredda den och bygga stort kjolpaket runtom och fet front? Beror helt på vad ditt syfte är och vad du tycker är snyggt? Lite svårt att svara på där... Annars om du inte har så mkt kunskaper i början eller pengar att lägga ner (hjälp av andra) så kanske du bör göra de vanligaste stylingsakerna som sänka, satsa mycket pengar för att få den så nära nyskick som möjligt, bytt avgassystem, lite hårdare bromspaket och satsat lite på motorn kanske. Klarglas, xenon, ledlampor osv. En bra stereo och bra högtalare? Du får nog skriva lite mer om dina planer Verktyg= Svets, plåt, plast, kompressor. 556 och silvertejp.


Som helt ny när det gäller styling tycker jag du ska börja med att hitta något du vill göra, det är lite svårt att hjälpa när du är så generell. Bläddra bland bilarna här tex, hitta saker du tycker om och fråga eller kolla runt på olika styling sidor. finns en bra sticky med länkar.





http://www.garaget.org/search.php?q=aud . 2=&p=1


Pengar har jag att läga ner. jag vill typ ha bilen i utställnings skick. Ljudet i den är bra ska i ett par större högtalare bara just nu finns det. 12 "baslåda med 2 steg Ett till baslådan och en till högtalarna fram. Ljudet är iaf bra. Kunskaper har jag inte så mycket ännu. Men vill gärna lära mig och har som sagt en kompis som ska hjälpa till. Den är så sänkt som den bara kan vara (tror jag). Så jag är mest ute efter att styla som om den ska ställas ut. Men jag nappade helt klart på inredningen. Tror jag ska börja där. och börja "bygga bil" till hösten och under vintern. man kan väl inte få allt på e gång kanske


Tack. där var ju den audin jag hade sett:) Så nu vet jag exakt hur jag vill ha det.


Jag tycker den ser väldigt bra ut som den gör, men att ta bort listerna får den att se lite mer clean ut.


Svarta speglar, är inte det lite mycket typ 90 tal? Skulle nog satsa på inredning om den nu inte va fräsch o sen stråkastare och bakljus, finns hur mycke snyggt sånt som helst...


Sätt Angel-Eyes på den) . Och RS2-speglar. Sen är den klar


Sätt på RS2 lyktor (projektorlysen) och RS2 Speglar eftersom du redan har RS2liknande front. Skippa Angel eyes det börjar bli omodernt nu när devileyes finns om du ska styla bilen.


Måste hålla med flera föregående skribenter, den är ganska rejält ändrad redan nu, känns färdigstylad. Lackade lister & speglar, nerlackad, sänkt, större fälgar,...tycker du redan är i hamn. Kanske andra framlyktor, om du som sagt hittar några kul.





Tips och trix hur man trimmar och stylar bilen själv

Innan du sätter igång att trimma och styla bilen är det viktigt att du har rätt verktyg, utrustning och utrymme. Kan också vara en fördel att ni är två. Oftast är det bra att rådfråga någon annan. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilverkstad!

« Tillbaka