Sliptips på slutsteg med trånga utrymmen?

Har ett slutsteg jag ska lackera men problemet ligger i utrymmet som ska slipas för att färgen ska fästa bättre. Materialet är aluminium. Har ni några tips på hur jag ska gå till väga? Kanske änväda något slags slipull av något slag för att komma in i springor etc?



Svar på inlägget: Sliptips på slutsteg med trånga utrymmen?



Stålull kanske fungerar?


slipduk funkar bra http://www.mirka.se/mirlon_bil?mid=9E92 . 02DF3&


Jag skulle ej rekommendera dig att lacka kylflänsarna på steget, den nya lacken kan ev, hämna/isolera stegets värmeutsläpp. Detta kan sedan resultera i att stegets förstörs p.g.a överhettning. Tror aldrig att jag tidigare sett lackerade slutsteg? de flesta är nog endast eloxerade.


jag har lackat ett jbl-steg, kört med det så i 4 år , så de är nog ingenfara...


Beror nog lite på hur pass hårt steget belastas. Ett basteg som lastas ned till t.ex 1 Ohm med två krävande 12" basar är nog ej att rekommendera för lackering. Sedan finns det ju förmodligen en anledning till varför de allra flesta slutsteg levereras eloxerade från fabrik.


inne i dom springorna är de inget som kan skada lacken endå så du behöver nog inte slipa för att de ska fästa..


Att lackera slutsteget kommer inte orsaka några problem. Visst det stänger inne värmen lite mera MEN jag spelar aldrig med steget så mycket så det kommer gå sönder på grund av värmen.





Tips och trix hur man trimmar och stylar bilen själv

Innan du sätter igång att trimma och styla bilen är det viktigt att du har rätt verktyg, utrustning och utrymme. Kan också vara en fördel att ni är två. Oftast är det bra att rådfråga någon annan. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilverkstad!

« Tillbaka