Lackering av aluminium detaljer

Är det nån som vet hur man ska gå till väga för att lacka aluminium detaljer? Är det bara att slänga på en lack eller ska man ha något under lacken?



Svar på inlägget: Lackering av aluminium detaljer



Kom igen nu, nån måste ju veta


ska du lacka med färg ska du lägga syragrund sedan vanlig grund ska du bara klarlacka finns det klarlack för alu


så jag måste ha 2 grunder? Jag har försökt google och där står det att amn ska använda sig av ETCH primer men jag hitta ingenstans något om att sen grunda på den. Har ni något bra tips om hur jag tvättar av aluminium bitarna innan jag applicerar det? Någon annan som kan bekräfta att man ska ha 2 olika grunder?


när jag har lackat alu så har jag först mattat ner ytan med 400 papper, seda torkat med thinner eller liknande, efter det lagt på 2 komponentsslipgrnd och sedan lack o klarlack (titta på tryckrören på min skyline så ser du resultatet)


Är det ok att spackla på aluminium med zinkspackel (biltema) eller måste man först sätta en ets?


spackla aldrig på en etsgrund


mekonomen har en primer på spryburk för "icke jänhaltiga metaler" det innefattar aluminium. Corrostabil metalprimer tror jag den heter, det en grå/silvrig burk





Tips och trix hur man trimmar och stylar bilen själv

Innan du sätter igång att trimma och styla bilen är det viktigt att du har rätt verktyg, utrustning och utrymme. Kan också vara en fördel att ni är två. Oftast är det bra att rådfråga någon annan. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilverkstad!

« Tillbaka