Frågor angående spacers.

Hej, planerar att åka till biltema nästa vecka och inhandla spacers till bilen. Det tar i, i innerkanten när jag rattar fullt frågorna är då dessa. 1: Kan detta lösa problemet? 2: Storlek 3mm eller 5mm? 3: Måste jag ha detta på alla 4 hjul eller räcker det med fram? 4: Om det hjälper köra vidare på biltema spacern eller skaffa nya sen? /Tribbe.



Svar på inlägget: Frågor angående spacers.



Hej Du måste helt enkelt prova dig fram, börja med 3mm, Biltemas spacers kostar ju endast några tior så det är ju ingen "big deal" :-)


1. Beror på vad du har för fälgar, vad de har för offset, och vad din bil har för offset. 2. se fråga 1. 3. Svårt att svara på. Förmodligen så är det största problemet på din bil där framme. Köp 4, prova 1 st fram, 1 st bak och lämna tillbaka om du inte behöver fram 4. Inget fel på deras spacers. Kör på dem du. Ang. tidigare inlägg så håller jag med om att de är billiga. Köp dig ett gäng i olika storlekar, biltema har öppat köp på oanvända saker så pröva med den 3mm först.


Jag har en bit till biltema så jag kommer inte orka lämmna tillbaka men sen kostar de ju inte speciellt mycket så jag får väll handla på mig. Det jag menade med om jag behövde bak var ifall det skulle ändra styrningen om inte alla däcken stack ut lika mycket.


Ska man använda spacers så ska man ha det på alla 4st fälgarna. Men varför köpa Biltemas skitspacers, stor risk för obalans i fälgarna.


Prova biltemas spacers och se om det hjälper och blir bra, du kan ju köpa modellanpassade spacers sen om du skulle få problem med obalans, du har ju iaf sett om 3mm är lagom. Du behöver inte spacers bak för att du har det fram.


Kloka ord!


Far min var på biltema idag. så jag bad han köpa en uppsättning 3mm och 5mm till alla fyra däcken. Men hur ligger det till nu? en har sagt att man ska ha det på alla däck och ni andra att det räcker fram?


Du kan lugnt montera spacers på bara en axel, du kommer inte märka nån skillnad alls. Sen kanske fälgarna sitter bättre i hjulhuset även bak med spacers, men det är en smaksak.


Jag hävdar ändå att du ska ha spacers på alla fälgar.





Du får gärna förklara varför


har hört att biltemas spacers är helt ok att köra på men dom har bara måtten 2mm och 5mm vågar man köra med dubbla 5mm spacers per hjul eller är det riskabelt.. får ha 20 mm per axel på min bil


Man ska helst försöka att uppnå att centrum på den nya fälgen sitter på samma ställe som originalfälgen. Dvs man ska kompensera för skillnaden i offset/ET.


men nu funderar jag skarpt här, ifall det tar i innerkanten på skärmen så skall du väll inte bygga ut ännu mer? eller tar det i på insidan av skärmen mot motorrummet??


Jag skulle tippa på det senare. Vore ju väldigt dumt att montera på spacers annars.


Så länge du bara använder dig av 3-5mm spacers, så är det ej livsnödvändigt att även montera dem baktill. Däremot så skulle jag aldrig använda mig av Biltemas spacers, detta då de är på tok för tunna samt tillverkade i nått billigt skräpmaterial. Sedan har du ingen navstyrning på BT spacern samt att det finns stor risk för att du stukar spacern om du ej använder momentnyckel när du drar åt hjulbultarna. Bygg ALDRIG på med flera tunna spacers på ett o samma hjul. Använd likaså alltid momentnyckel till hjulbultarna annars får du obalans p.g.a av skeva bromsskivor eller sneddragen/stukad spacer.


Körde med 3mm's spacers i 3 dagar... blev bara värre.. det är emot motorutrymmet som det tar i. Jag får sluta ratta fullt istället


Du får kirra smalare däck





Tips och trix hur man trimmar och stylar bilen själv

Innan du sätter igång att trimma och styla bilen är det viktigt att du har rätt verktyg, utrustning och utrymme. Kan också vara en fördel att ni är två. Oftast är det bra att rådfråga någon annan. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilverkstad!

« Tillbaka