DRL + US-blinkers?

Finns det USA-blinkers (till volvo 2/7/900 samt 85x70) med DRL i som man får ha tända (lagligt) med orange sken på dagen? Wikipedia säger att DRL ska vara "white yellow or amber" och amber är ju typ blinkersfärg? Eller får inte DRL vara i samma reflektor som blinkers?



Svar på inlägget: DRL + US-blinkers?



nepp, du får inte ha orange sken om det ska va lagligt, endast gult eller vitt. För att det ska räknas som drl eller varselljus som det kallas här så ska det motsvara en ljusstyrka på c:a 20 w eller mer.


Här har du reglerna om vilket ljus som är tillåtet: http://publikationswebbutik.vv.se/uploa . gava_9.pdf Så nej. Du får inte ha fast sken i dina blinkers såvida inte bilen är flyttogods från utlandet och inregistrerad så.


Okej, det är alltså gamla varselljusen som kommer igen? Tänkte att det var nåt nytt med EU och skit, men tydligen inte. Det står f.ö ingenstans i broschyren att man inte får ha fast sken (vitt) i samma reflektor som blinkers, så då undrar jag självklart: Får man det? Vet att jag letat efter det förut utan resultat.


På sidan 8 i broschyren står följande:


Den broshyren är ju ganska basic. Men jag tror inte man får kombinera flera funktioner i samma reflektor om vi inte snackar parkeringsljus.


Får man ha parkeringsljus i samma som blinkers då? Har en 850, känns svårt att hitta nåt som SBP godkänner. Men man får eftermontera varselljus iaf?


Ja, broschyren är rätt basic och är gjord för att inte kunna tolkas fel. Förut när alla regler stod på VV så var de lättare att hitta reglerna om ljus, nu hittar jag dem inte på transportstyrelsen. Vid de tillfällena får man använda dimljus ISTÄLLET för halvljus. dock inte samtidigt. Vart gränsen för kraftig nederbörd går avgör polisman på plats. Men tät dimma eller skyfall brukar vara godkänt.


Du får ha dimljus eller halvljus när du vill men aldrig tända tillsammans då det är stor bländrisk för mötande trafik. Bry dig inte om nederbörden. Ha den belysningen du tycker lyser upp bäst i regn eller kraftigt snöfall.


Skall du ha blinkers och pos.ljus i samma hus,så skall de ha skiljda reflektorer.





Dimljus får inte användas när som helst. Endast när det är dagsljus, samt när det är dimma eller kraftig nederbörd. Allt enlig polisman som stoppade mig när jag körde med endast dimljus tända i skymmningen inne i stan.


Jo då, handlar om att det ska va rätt ljus. På t,ex volvo fh12 första gen så var dom standard utrustade med us_blinkers, fullt godkänt.


Var inte detta helt vanliga sidomarkeringslykta då? Eller var det blinkers som lös med fast sken som blinkade när man blinkar? Låter mycket märkligt hur den har kunnat bli godkänt.


På den Volvo FL 220 jag kör på jobbet så sitter det en tvåpolig 21/5w lampa som lyser fast tillsammans med parkeringsljuset men blinkar starkare tillsammans med blinkers, precis som US-blinkers alltså. Det är standard från fabrik och fullt godkänt! http://pici.se/pictures/eRCUeQcIN.jpg Jag pratar om den lampan som sitter precis vid framhjulet alltså.


Ja men den sitter åt sidan och går förmodligen som sidomarkering. Du har väl blinkers framåt också? Den delar inte funktion med något annat.


Rolig platta du står på, en sådan har jag saknat MÅNGA MÅNGA gånger.


På volvos V70N med xenon så sitter det en separat parkeringsljuslampa i blinkersens reflektor, så det borde ju vara lagligt.


Det har jag med för mej, men sitter dom i samma reflektor. Nån med v70 som vet??





Tips och trix hur man trimmar och stylar bilen själv

Innan du sätter igång att trimma och styla bilen är det viktigt att du har rätt verktyg, utrustning och utrymme. Kan också vara en fördel att ni är två. Oftast är det bra att rådfråga någon annan. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilverkstad!

« Tillbaka