Tona dimljusen fram, blir det bra och vad säger lagen om toning på dimljus fram?

tona dimljusen fram, blir det bra och vad säger lagen om toning på dimljus fram? nu syftar jag på att dom kommer bli kolsvarta



Svar på inlägget: Tona dimljusen fram, blir det bra och vad säger lagen om toning på dimljus fram?



Ska inte göra något att du tonar dom då det inte är lag på dom. Om dom finns ska dom väl fungera men kan inte tänka mig att dom måste lysa med ett visst sken. Dom behövs ju som sagt inte användas.


Kan nog inte svara på den frågan, men om det finns dimljus monterat ska dom fungera som dom ska. Vad det gäller om toningen så har jag inte en aning.


jag tonade mina mörka och de sa inget om de på besiktningen


Är de E-märkta tror jag inte man får tona överhuvudtaget. Att man ändå kan slinka igenom ,beror nog mest på vilken besiktingsgubbe man får.


Hmm... nån som tonat och vet om man förlorar mycke "effekt" ljus?


http://www20.vv.se/vvfs/htm/2007nr307.htm#_Toc180472595 (Regler kring dimljus) Men det är den här paragrafen som allting faller på:8 § Fordon får inte ha strålkastare, lyktor eller reflex-anordningar som i efterhand försetts med färgskikt, oavsett färg. Detta gäller även glödlampor till strålkastare och lyktor.


Om man kopplar ur lamporna på bes ska de gå bra. För när ja reggade min bmw förra onsdan så sa de att om de sitter där å lyser måste de va rätt inställda. Annars kvittar de... Så om de lyser måste de va i lagligt å fungerande skick eller va man ska säga. Fast de ä klart. Min gick igenom med ögonlock...


Kan ju inte koppla ur lamporna bara Då får du ju fel för att lamporna inte fungerar. All belysning som finns ska fungera. Iaf om det är "original".


sist jag besiktigade bilen så testade dom inte ens dimljusen





Men de kan göra det


Dimljus behöver inte fungera så nej du har fel.


Finns inget krav på att du ska ha fungerande dimljus när du besiktigar, däremot så kontrollerar dom höjdinställningen OM dom fungerar.


Finns inget krav på att du ska ha fungerande dimljus när du besiktigar, däremot så kontrollerar dom höjdinställningen OM dom fungerar japp,jag instämmer.


säger med erfarenhet som de sista säger, du får ingen 2a ifall dom inte funkar, däremot tror jag det kan bli liv (dock ingen 2a) ifall bara 1 funkar, å så skall dom ju vara höjdsjusterade ifall dom funkar... men ifall du tonar dem så bara plocka säkringen ifall du bessar, frågar dom säger du bara att det är inga dimljus, det är bara tonade glasbitar eller nått... tror dock inte som säger nått ifall de inte funkar från början...


Hmm okok, då kanske man inte behöver oroa sig för besiktningen då. Då är det mer effekt förlusten man funderar över, om de kommer lysa något av dom.


jag har el hade tonadedimljus fram,men har slinga nu ,,de svåra är att få båda lika mycket tonade





Tips och trix hur man trimmar och stylar bilen själv

Innan du sätter igång att trimma och styla bilen är det viktigt att du har rätt verktyg, utrustning och utrymme. Kan också vara en fördel att ni är två. Oftast är det bra att rådfråga någon annan. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilverkstad!

« Tillbaka