Vad är lagligt och inte?? (val av vinge)

Tjena jag tänkte fråga hur det är med lagar och regler och så när det gäller val av vinge och så. Jag har nämnligen hört ngnting om att vingen inte får vara mer än typ 30-35 mm ovanför bakageluckan. Syftar på sånn där vinge i kolfiber, vad är egentligen dom godkända måtten och så på vingar??



Svar på inlägget: Vad är lagligt och inte?? (val av vinge)



Endast orginalvingar är godkända är va jag hört


Alla bilar är idag "helbilsgodkända" så man få ju inte ändra ett dugg på dom, jag har till och med blivit stoppad för snorkel på Landrovern men polisen fick ett rånlarm så dom orkade inte skriva något.


fyfan vad dåligt man ska ha en bil med vinge för fan


Jag har fått höra att vingen får va typ hur stor som helst, men måste va i splittermaterial.


Nope, det senaste är att den får max vara en meter hög och *måste* vara i skumgummi. Nej men allvarligt, helbilsgodkänd bil = allting är förbjudet så det tänker jag inte ens säga något om men om man nu har en äldre bil utan den skiten så gäller det att vingen inte sticker utanför på sidorna eller uppåt och att den inte är gjord på ett sätt så att någon man eventuellt kör på skulle kunna fastna i den. Och sen det med att den inte får vara i något hårdare material än typ plast eftersom vingen måste ge vika för den man kör på och inte tvärt om.


Alltså hade jag lite rätt med att materialet måste gå sönder! Den får inte va i t.ex. aluminium som möjligtvis böjs bak 2-3cm när man delar någon


bygg en vinge i bubbel plast och silvertape. då kan ingen skada sej =0P


det som polisen framför allt tittar på är hurvida någon kan fastna i vingen om man tex kör på en människa så ska dom inte riskeras att halshuggas i vingen sen om något fyllo vinglar runt så ska han inte kunna fastna i vingen sen kan man jhu fundera vad det spelar för roll om en människa kan fastna i vingen eller inte när dom först måste slagit i fronten och framrutan först )


Inte om man backar:)





tack för tipset , då avbokar jag det avkapade hagelgeväret och köper en Tom & Jerry påse istället då...





Tips och trix hur man trimmar och stylar bilen själv

Innan du sätter igång att trimma och styla bilen är det viktigt att du har rätt verktyg, utrustning och utrymme. Kan också vara en fördel att ni är två. Oftast är det bra att rådfråga någon annan. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilverkstad!

« Tillbaka