Toning av rutor

Har en s40 -99 tänkte tona rutorna på den. Vad är att rekomendera? Lämna in den? Köpa färdigskurna/modellanpassade? Skiljer ju rätt mk i pris. Knepigt att tona bakrutan själv? Något bra förslag av återförsäljare? Tacksam för svar.



Svar på inlägget: Toning av rutor



Jag rekomenderar att du gör sidorutorna själv, ni måste vara två annars brukar det oftast gå åt skogen.. ta det lugnt och stressa inte bara sen att du lämnar in den för toning av bakrutan bara, blir ju billigare.. väldigt krånligt me bakrutor, kan funka om man har väääldigt bra tålamod.


köp från soyafilm.se jag tipsar dej inte för att dom sponsrat mej.. utan för att jag är sjukt nöjd med dom bakrutan va svin enkel att tona .. kolla och komentera min passat som är heltonad.. tog mej ca 2 timmar att tona hela bilen BTW: snälla innan nästa inlägg du gör så andvänd sök funktionen ... nu är vi uppe i säker 3 sidor om just toning..


kan ju inte påstå soya filmerna är så bra, dels är dom väldigt svarta och är inte så snyggt på en ljus bil sen är dom mycket svårare att se ut genom en ricktig film, så jag säger lämna in och bli helt nöjd,


Vill du ha det nice, lämna in den. Annars är det ju simpelt att plocka ur rutorna och tona dem utanför bilen. Problemet är ju som sagt bakrutan. Kan ej säga nåt direkt då jag ej tonade bakrutan själv. S40in lämnade jag in. V70in tonade jag med biltemas återanvödningsbara, det gick ganksa bra.


Gör sido ruterna själv lämna in bakrutan för bästa möjliga, priset brukar jämna ut sej när man försöker bak själv, Soyafilm är lätt att monterea men skiten sitter sällan kvar,eftersom det inte är något klister, bajs grejer helt enkelt


Yes, jag har också Soyafilm. Det positiva med dem är att de är snusenkla att sätta dit och ta bort iochmed att inget lim är inblandat. En annan sak som både är positivt och negativt är att det är väldigt mörk toning. 20% ljusinsläpp(dvs 80%tonat), så insynen är nästintill minimal i de flesta ljusvinklarna. Man ser ut ganska bra men färgen är lite gråaktig och inte alls som "proffstonad" där filmen är inbränd i rutan. Dock väldigt billigt och väldigt enkelt. Om du vill ha det snyggt och jättesnyggt så lämna in det till någon firma, då kan du åka runt och säga till folk att den är "proffs-tonad" med.


ok, det finns ju sånhär Solaplex eller vad de nu heter.. Skivor som sätts på med hjälp av lister... Tänkte om man kunde sån på bakrutan, och vanlig toning på sidorutorna. Är det något att rekomendera? Eller den kanske inte blir "samma färg" på dom olika matrialen? Någon som har någon erfarehet av dom? Funderar nog ändå på att göra det själv med riktig toning och ta ut bakrutan.


Ja har solar.. på bakrutan, men det var för att jag vill ha SVART bak, och ljust på sidorna. Bakrutan är även tonad 35% Kaka på kaka Vet inte hur det är med soyafilmen men, släpper den genom värmen?


Har du solar på sidorna me??? Nöjd med skivorna?





jag har soyafilm på sidor och solarplexius bak, finns bilder i galleriet/bilen Ska dock byta ut den till soyafilm för att få rätt färg runtom och så skakar den av basen


Jag köper alltid färdigskuret, spara mycket tid och blir bra direkt. Annars kan du bara köpa det till bakrutan, som kan vara svår att få till. Mvh


lånar tråden en snabbis! tänkte ut och tona på mazdan nu.,men till min fråga:måste man dela toningen i remsor till bakrutan?tänkte på de här med väme slingorna. toningen är ifrån solar guard,hp charcoal 13 hc. mvh





Tips och trix hur man trimmar och stylar bilen själv

Innan du sätter igång att trimma och styla bilen är det viktigt att du har rätt verktyg, utrustning och utrymme. Kan också vara en fördel att ni är två. Oftast är det bra att rådfråga någon annan. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilverkstad!

« Tillbaka