Hur ska jag bygga mina skärmar?

Jag har tänkt mej att bygga 4st bakskärmar till min lastbil (jag vet att det här är ett bilforum men samma skärmar används bla till t-23or fast i bebis skala) som är liknande dom här: Dom skärmarna på bilden är gjorda i glasfiber och min första tanke va att bygga mina i samma material men det är rätt tidskrävande och sen har jag inte full koll på vilka material jag ska bygga gjutformen i samt hur jag får till rundningen mot kanten. Dom andra materialen jag har funderat på att bygga med är aluminium och hdpe-plast. Hdpe-plast byggs fula eftermarknadsskärmar till lastbilar av och vad jag har fattat så ska det få att forma till rätt form med hjälp av en varmluftpistol men jag vet inte hur bra det blir, jag har inte hittat någon som säljer hdpe-plast heller så där har jag ju också ett rätt stort problem. Aluminium borde "bara" va att valsa fram formen sen ta ett engelskt hjul och fixa till rundningen mot sidan eller gör man på något annat sätt? För att folk ska ha något att svara på så kommer lite frågor. Vilket material är vettigt att använda till gjutform? (jag tror att det blir smidigast att göra en gjutform direkt istället för att gjuta av en plugg). Hur får jag till rundningen mot sidan inne i gjutformen? Går det göra något vettigt med plast och varmluftpistol? Är det hdpe-plast som gäller då? Vem säljer hdpe-plast eller någon annan plast som går att använda? Är engelska hjulet rätt sätt att få fram rundningen på sidan av en aluskärm eller finns det andra sätt att få det bra?



Svar på inlägget: Hur ska jag bygga mina skärmar?



snabbaste tror jag faktiskt är att göra det hela i glasfiber. Först göra en grov modell i trä och sen lera sista biten. sen att guta av och sen plasta i avgjutningen.





Tips och trix hur man trimmar och stylar bilen själv

Innan du sätter igång att trimma och styla bilen är det viktigt att du har rätt verktyg, utrustning och utrymme. Kan också vara en fördel att ni är två. Oftast är det bra att rådfråga någon annan. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilverkstad!

« Tillbaka