Sportavgassystem till Saab 9-3 2.0t(2005)

Har funderingar på att införskaffa mig ett sportavgassystem till min Saab. Någon som har några tips på hur man går tillväga? Kanske en länk eller liknanade? Tacksam för svar.



Svar på inlägget: Sportavgassystem till Saab 9-3 2.0t(2005)



Menar du hur man går till väga när man byter till ett sportsystem? Åk till närmaste mack och hissa upp bilen ´på en lyft och plocka ner original systemet och montera det nya Nej då, det är inte så svårt, systemet är upphängt med gummi upphängningar, bara att haka av och haka på. Ska du ha twin-pipes eller enkelt system? Vart i från ska du köpa?


Hehe ja jo själva bytet förstod jag.. Men jag vet inte om jag ska köpa twin-pipes eller om det räcker med ett enekelt.. Själva utblåset är dold idag på 2.0t, finns det någon smidig lösning man kan göra? Antingen bara köpa ett slutrör eller om man byter helt och hållet?


Ja, på vectorn är ju sluröret dolt, vet inte hur andra gjort med att köpa Aero-bakkjolen verkar populärt. Om man vill ha Twinpipes har ju Speedparts en dekorlist för 475kr som man klär runt hålet mn kapar i Aero baken. Googlade utan resultat, men prova en sökning här på garaget så kanske du hittar något lämpligt


Och ska man ha twinpipe så får man köpa dekorlist x2 = 950kr, en Aerobakkjol (enkelhål eller dubbla) kostar 800kr på SDCC och då får man fina utskurna hål oxå Men det är en smaksak, sj tkr jag att twinpipe är givet på 9-3 SS


Okej, det låter rimligt. Men sen blir det ju själva avgassystemet som ligger runt 5000 om jag har förstått rätt? Men rent teoretiskt så skulle det fungera att köpa en aerokjol och sen bara ett ändrör för ca 400kr? Är det att rekommendera att lämna in för montering?


Tänk att en areokjol ser lite annorlunda ut än vector, lineair? din bil är inte nerlackad så jag undrar om det inte kommer se dumt ut med en aerokjol?


Näe precis det är ju sant. Men tror du att skillnaden blir jättestor med lackad bakkjol och olackade på sidorna? Alternativet är ju att man bara gör ett hål i nuvarande kjoj och köper till en dekorlist och endast ändrör? är lite osäker på om det skulle se skumt ut


Du kan ju köpa Aero "läppen" och montera, då får du ju ett hål på köpet, då behöver du inte kapa själv heller. Att lämna in den för montering är ju helt och hållet upp till dig, men jag tycker du ska försöka själv och spara en massa pengar, det är inte alls svårt att byta själv, rena barnleken ju


Eller så kan du försöka att hitta ett vector kjolpaket i bilens färg, folk slänger mer eller mindre sådana så man kan komma över dom billigt.





Okej, tack så mycket för tipsen! Har ni några tips på hemsidor där man kan hitta aero-paket, nytt eller begagnat? EDT* Vänligen kolla in länkarna, ser rätt okej ut faktiskt. http://webbutik.svenskabil.se/Shop/Inde . 4012805379 http://webbutik.svenskabil.se/Shop/Inde . 4012805376 http://webbutik.svenskabil.se/Shop/Inde . 4012805377 (Är det ett kit eller måste man beställa 2?)


Tycker det var för dyrt. Nytt komplett Aerokit ligger på c:a 10.000 kr olackerat. Begagnat mellan 500-1500 kr per del. (skroten o blocket) Ring till saab skroten i trollhättan dom har allt o lite till.


Okej, tycker du det ser lustigt ut om man endast köper aero-kjolen och har kvar nuvarande sidospoiler och front? Kanske räcker med att lacka spolerna och fronten? Har inte bestämt mig ännu om det blir ett sportavgassystem eller endast ett ändrör





Tips och trix hur man trimmar och stylar bilen själv

Innan du sätter igång att trimma och styla bilen är det viktigt att du har rätt verktyg, utrustning och utrymme. Kan också vara en fördel att ni är två. Oftast är det bra att rådfråga någon annan. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilverkstad!

« Tillbaka