Borttag av superlim på lack?

Tjenare nu äre så att jag skulle slita bort mina emblem på min 940 men då visa det sej att gubben som hade bilen för mej limmade fast emblemen med loctite Superlim Då är fråga om det är någon som vet hur man tar bort limmet och utan att få med lacken?



Svar på inlägget: Borttag av superlim på lack?



Kolla upp på Micro eller Mekonomen som vissa numera heter. Dem har ett medel som heter nått i stil med Autoglym. Jag vet inte om det är märket eller om det är själva medlet. men det fungera jävligt bra till sånt. Mvh R


Testa bensin!


Tackar ska ta och kolla upp det


som sagt vill inte förstöra lacken... Nån som vet någont som funkar?


http://www.abratech.net/?sid=archive&am . amp;id=197 Det funkar... Finns andra märken kolla med närmaste järnaffär om dom tar hem. Det du ska ha är ett medel för att lösa cyanoakrylat som är just superlim. Lycka till. BTW autoglym är ett märke på en bilvårds serie


Hörre du STORT TACK Ska fixa det där och se om det funkar återkommer ifall det inte funkar


Det funkar om det är superlim Finns andra fabrikat oxå. Jag vet att te.x SIKA har oxå.


Vart köper man detta medlet och vad kostar det?


Kanoners men det är sån där Loctite Skulle gärna veta vart det finns men mekonomen eller liknande borde väl ha?





Jag köpte direkt från Abratech. Mailade dem så skickade de en flaska hem till mig. Var ganska dyr den flaskan, typ 250 kr om jag inte minns fel. Men jag hade en nylackad bil och ville inte repa upp lacken med nåt skitmedel. Det där funkar helt klockrent.


ojdå vad tog du bort med det då? om du nu hade ny lackat?


Ja alltså jag köpte det där medlet. Jag fick rådet av lackeraren att prova gnugga med t-röd först. Det var ju det dummaste man kunde göra. Limmet försvann inte och lacken runtomkring blev matt/repig. Så jag beställde en sån flaska då.


Jaha okej men du hade ju nylackad bil hur kan det vara lim på den då? Men bara det funka så äre ju lungt


Det verkar vara kört med "lösningsmedel" för cyanoakrylat som superlim heter på fackspråk. http://www.bostik.se/BostikTDS/SE/P0375_SE_TDS.pdf Det blir nog till att FÖRSIKTIGT skava bort limresterna med rakblad/skalpell och sen polera ytan efteråt. Tar mycke tid sånt där, men det brukar bli bra om man ger sig till tåls. / Jonas


Vet faktiskt inte, var nog från när en av rutlisterna inte ville sitta på plats ordentligt. Blev tvungen att använda en dutt med superlim som antagligen rann ner sen.


ahaa okej men kung att det fixa sej ska söka upp sånt där medel i veckan


Sånt där limborttagningsmedel kan knappas användas ofta. Om det är någon som har övers en sån flaska så skicka en pm till snubben med en billig prislapp så kommer ni båda tjäna på det.


jag ha vart och frågat på järnhandeln här och dom visste inte ens vad det var och hittade inget liknande SÅ vart hittar man LIMLÖSSARE?





Tips och trix hur man trimmar och stylar bilen själv

Innan du sätter igång att trimma och styla bilen är det viktigt att du har rätt verktyg, utrustning och utrymme. Kan också vara en fördel att ni är två. Oftast är det bra att rådfråga någon annan. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilverkstad!

« Tillbaka