Avgasystem Volvo 740

Någon som har lite förslag/tips om ett bra och lämpligt avgasystem, lite sportigare variant till Volvo 740 som inte kostar allt för mycket att bygga? Samt passande slutrör, med bilder på andra 740is t.ex.? Funderar lite på 2 simons burkar, något passande slutrör, eller om det blir japps men är lite tveksam till japps på 740. Vill ha lite mer dovare/sportigare ljud. Har iofs bara en B230F med öppet filter, men man vet aldrig vad som kan hända framöver (saknas egentligen inte så mycket mer än just turbo motor för att nästan kunna klassa bilen som en org. TIC)..



Svar på inlägget: Avgasystem Volvo 740



Jag tryckte dit en adapter från 2" till 2,5" och sedan en simons dämpare där bak, alltså bytte ut sista dämparen mot simons 2,5".


Håller med eriksson, en simonsdämpare i slutet skulle nog passa bra! Kostar inte alls mycket och blir en stor skillnad mot orginal i utseende. En bild på en 740 med simonsdämpare: Finns på simons.se


rakt rör funkar me.typ 3-tum


Ok, jo det får nog bli 1-2 simons burkar. Rakt rör passar nog inte in i det här fallet tror jag. Och dubbla utblås ser ju inte så tokigt ut på 740. Kanske ska slå till på ett Twin DTM Simons slutrör på engång..


Rakrör, iaf om man tar bort den sista dämparen, låter för mycket tycker jag iaf. Blir skönare ljud med en simonsdämpare.





Tips och trix hur man trimmar och stylar bilen själv

Innan du sätter igång att trimma och styla bilen är det viktigt att du har rätt verktyg, utrustning och utrymme. Kan också vara en fördel att ni är två. Oftast är det bra att rådfråga någon annan. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilverkstad!

« Tillbaka