Avlånga främre positionsljus - lagligt?

Såg att man kunde köpa långa gula små böjbara rör man sätter under lyktan på ebay till min kärra (passar ju andra kärror också självklart). Är det lagligt att använda det som positionsljus? Just lyset på bilden kostade 2 lök så jag har försökt hitta billigare alternativ, å det finns ju gul El Wire att köpa till datorer, dock är den ofta för tunn (2,3mm), vet att det finns tjockare som tål utomhusmiljö bättre (5mm), försöker hitta återförsäljare till det i sverige bara innan jag hetsar upp mig och beställer från usa. Säg till om ni vet något lämpligare.



Svar på inlägget: Avlånga främre positionsljus - lagligt?



Orange får man tyvärr bara ha åt sidorna... Annars var det snyggt på den bilen!


Vilken färg kan man ha där istället då? Får man köra med en vit remsa? Jag trodde Gul/Orange funkade eftersom det finns gamla bilar som kör med helgula ljus fram.


borde inte va några problem så länge d bara är 2 ljuskällor med rätt färg..


Två ljuskällor med rätt färg? Vilken färg och hur räknas ljuskällorna? Alltså måste jag ersätta parkljusen med dom där eller kan jag ha båda igång samtidigt? Känner mig så förbannat dum nu.


ja vet inte riktigt men pos + varselljus är det ju som gäller..läs reglerna igen om du e osäker d står på vägverkets hemsida d får inte vara mer ljuskällor än 2 pos å 2 varsel.. va ja vet iaf..


har du nära till en besiktnings hall?? kör dit isf med en bild lr om du redan har monterat det och visa upp det å fråga... annars får du mejla/ringa till besiktiningen å höra dom brukar veta=) ser jävligt snyggt ut=) men jag tror det e lagligt efter som volvo 740 m.m har ju gult framåt....


Jag besiktigade för två veckor sen och då klagade han lite på mina positionsljus som har en blå ton. Han sa att vitt eller gult ska det lysa!


jag åkte också dit för att parkljuset hade ne lite blåare ton.... efter tjat fick man 20 minuter på sig att fixa det och komma tillbaka och visa anars blev det underkänt.... men det avr också en sur gubbe....


när det e såna små fel har man alltid nått antingen i bak sättet lr i skuffen som dom gillar;) då brukar små fel gå igenom utan problem;)!!!





haha som tim hibbing o sasa gjorde på sen kväll med luuk fast dom hade det i handsfacket funkar det verkligen xD ?


fram till och med 1976 så gäller inte de nya reglerna där du enbart får ha gult eller vitt fram. Och du får inte blanda ljus, t ex gult halvljus med vitt postitionsljus. antingen eller ska de vara. Fram till och med 1976 får du även köra med orange positionsljus (så som du vill ha som i stort sett alla USA bilar har som tas in i det här landet) samt röda blinkers bak. Frågan är om du får ha vit remsa. Den måste som allt annat vara E-märkt för att vara godkänd om man ska vara petig. Och enbart ett positionsljus, den måste ersätta ditt befintliga. Du får anmärkning på besiktningen om du har fler positionsljus än ett på vardera sida.


http://www.garaget.org/mypage/gallery.p . mage=79115 är det lagligt att köra med dom på utan halvljus på dagstid??? Polisen stannade mig men sedan var han tvungen att ringa för han visste inte det själv???


Folk kör ju med angeleyes utan att bli stannade av snuten, har dom ersatt p-ljusen med dom då eller? Kan jag ersätta p-ljusen om jag kör med en vit remsa? Jag vet att skiten inte blir E-märkt då, men jag vill iaf ha skiten så laglig som möjligt, blir stannad av polisen tillräckligt ofta ändå känner jag hehe. M5'an har ju något liknande fast åvanför lysena, är det positionsljusen lr? (Klicka för större bild)


Man måste ha minst 2 halv ljus eller liknande igång på bilen Sen kan man ha hur mycket positionsljus som helst... enda kravet är att dom inte överstiger 10w per lampa är det över 10w så räknas det som halvljus och då har du 4 halvljus källor och då får du 800:- i böter per lycka som är fel av Pappa blå!! angeleyes är att räkna som positionsljus... Jag hade ca 20 talet positionsljus i fronten på min gamla lastbil (sen en 30-40 st i baken) Och polisen kunde inte göra nått... för det finns ingen begränsning i svensk lag på hur många positionsljus du får ha.. och dom kan vara vita och gula helt lagligt...


Men hur går det till? Glödningen som många har i sina extralysen e inte det typ positionsljus? Det får man ju inte ha


Dem får man inte ha utan du får bara ha 2, det sa iaf besiktnings mannen till mig gällande min gamle 240 med 2st lysande extra ljus med 10watts lampor i.


På en lastbil spelar det ingen roll hur många glödare man har, för dom räknas tydligen som skyltdekor eller nåt. Men det är bara vad jag har hört. På bilar är det dock olagligt. Fick själv nästan böter för det (varning).


Jag har själv sånna "remsor" / diodlister som dimljus,och det är iallafall lagligt har själv stannat polisen och frågat, och dom kunde inte hitta något som skulle vara olagigt med det, men jag har vita


precis, det som är grejen, är de vita så är det lungt. står ju klart och tydligt på vv's hemsida att man bara får ha vitt ljus framåt...





Tips och trix hur man trimmar och stylar bilen själv

Innan du sätter igång att trimma och styla bilen är det viktigt att du har rätt verktyg, utrustning och utrymme. Kan också vara en fördel att ni är två. Oftast är det bra att rådfråga någon annan. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilverkstad!

« Tillbaka