Hjälp ang glasfiber gjutning mätarhållare ect

Det är så att jag köpt en 3x mätarhållare som är tänkt att montera på instrumentpanelen, rakt på locket dvs. Nu finns det skruvhål o så i mätarhållaren och det skulle se halvt OK ut och bara skruva dit den på panelen o sedan kapa ett hål under för att dra sladdarna till mätarna. Men jag vill ha ett så homogent utseende som möjligt, så det ser ut som skiten sitter där ifrån fabrik. Så frågan är nu, vad ska jag använda mig av, tänkte skruva dit mätarhållaren och sedan spackla på med glasfiber (något som jag aldrig gjort förut) sen spackla på med vanligt spackel utanpå (om det ens är möjligt?) för att sedan slipa av så det blir så runt o fint som möjligt och att konsollen ser ut som den är ett med instrumentpanelen så att säga. Frågan är nu hur ska jag gå tillväga, är det så enkelt som det låter ovan spackla på, slipa spackla på igen och slipa ut valfri form och sedan flocka skiten bara ? Visar bild nedan på ett ungefär hur det är tänkt att vara, skillnaden är att på bilden så är det klätt med skinn ovanpå istället, något som jag inte kommer ha utan ska flocka istället.



Svar på inlägget: Hjälp ang glasfiber gjutning mätarhållare ect



om du ska flocka panelen så skulle ja rekomendera dig att först skruva fast den å sen "foga" runtom me PL400.. spackel kommer bara att spricka.


Okej, ja jag tänkte på det precis med, spricker inte spackel. PL400 är det nåt fogskum eller ?


PL400 är ett sett/montagelim..


Ja jag googlade det precis, verkar ju jävligt smidigt. Så är det bara o ösa på med det och sedan slipa av det med sandpapper då ? Blir det typ som frigolit när det torkar lr ?


nej de går INTE att slipa.. du måste forma de när de e mjuk å de kladdar som FAN men lovar att de kommer sitta som berget. de blir som plast typ när de torkat.


Okej hmm hur fan ska man göra då om man vill forma till det så man får släta ytor och sånt då ?


doppa en pensel i förtunning och forma som du vill ha, eller använder du mjuk spackelspade


Okej låter enkelt, ska prova mig på det Men kort o gott spackel är bara att glömma för det spricker ? Finns det inte nåt alternativ som är mellan spackel och konstruktivt lim då, som går att slipa efter det torkat ? Hur snabbt torkar LP400 lr vad det nu hette, så det inte är som nåt jäkla snabblim så man får stressa sönder sig och så torkar skiten halvfärdigt


Glasfiber-epoxy på tub funkar väl att spackla med o sen slipa?..





Glasfiberväv vilket du lägger i flera lager och "tonar" ut varpå du spacklar med plast och talk (polyester/talk ca50/50) starkt som själve f*n till skillnad från nå dyrt skrot a la pp100 Annars kan du iof gjuta hållaren själv och plasta dit den, så så sätt kan du undgå spacklingen helt och hållet om du gör rätt





Tips och trix hur man trimmar och stylar bilen själv

Innan du sätter igång att trimma och styla bilen är det viktigt att du har rätt verktyg, utrustning och utrymme. Kan också vara en fördel att ni är två. Oftast är det bra att rådfråga någon annan. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilverkstad!

« Tillbaka