Omlackning av Volvo S40

Hej ! Det är så att min flickvän har en Volvo S40 -96 2.0 140hk motorn och den har precis gått 7000 mil . Bilen är idag vit och i väldigt fint skick och hon är sugen på att lacka om den till laserblå . Vad skulle ett sånt kalas gå på att lämna in och få den lackad hos exempelvis Rejmes eller någon annat bra företatag ? Då pratar vi allt jobb som slipning och sånt . Hur mycket skulle man spara om man slipa bilen själv och gjorde allt förarbeta och dom bara lacka ? Skulle man få ut något mer för bilen om den är omlackad eller förlorar man pengar ? Skulle tippa på att man får ca 30000 kr för bilen om man skulle sälja den som den är idag. // Fredrik



Svar på inlägget: Omlackning av Volvo S40



Räkna med 15-20 000 :- om firman ska göra allt annars kan du kanske spara 5-6000 om du gör förarbetet själv. Enklast är att åka och prata med olika lackeringsfirmor och se vad dom vill ha då det är väldigt olika


Lär inte tjäna in kostnaden du lägger på lackeringen vid en försäljning i alla fall. Får du 30000kr så är det bara att sälja direkt och vara glad tycker ju jag då Fan första årsmodellen, en motor ingen vill ha, i vitt...har den ens AC? Låter basutrustad till tusen.


För dom pengarna bör man nog inte ha några krav alls Antar du tog en vild gissning utan att ha en susning. Frågan är vad det hjälper trådskaparen? Kan inte folk på forumet bara sluta skriva inlägg om/när man inte vet vad man pratar om. Istället för att vilja visa sig duktig. Kulörbyte innebär väldigt mkt extrajobb. Rensa fram och baklucka, alla dörrar. Och är man seriös, lackerar man minst motorrummet samtidigt. Gärna inne i bilen också. Räkna med minst 25.000:- om du skruvar ner hela bilen. Hittar du billigare, så ska man som sagt inte har för höga krav på slutresultatet. Jag hade i varje fall aldrig rört händer på bilen för under 25.000:-. En bilägare kan tycka sin bil är i nyskick, medans lackeraren ser bilen som bruksskick. Det vill säga, att lackera en sådan bil är helt bortkastade pengar om man ser på den punkten.


vet inte var du bor men skicka mig ett PM så ska du få ett bra pris!


kan nämna att jag sålde min s40-96a för 30000:- och då var det DLS överallt + bas slutsteg dvd 7" skärm stylad nerlackad tonad... för 3 år sedan... hade dock rullar 20k mil men idag kan du köpa en shysst s/v40 för 20000:-.. tror inte att din vita blir lättsåsld. kanske till en äldre gubbe som vill ha låga mil men men. jämför.. vit är ngt som man tyvärr inte vill ha. rosten krypen vid listen bakluckan på bilen. vik lite på gummi listen så ska du får en överaskning. men det kan ju även vara så att din bil är vädigt fint håller och skött.


Vet du äns vad du pratar om ? Håll dig till ämnet ! Volvo S40 finns med många motor allternativ 1,6 & 1,8 och det var dessa motorer som inte var något att ha men i denna bil sitter en 2.0 som inte behöver jobba så mycket och blir inte lika sliten. Bilen har ac . Men nu var det inte det som var frågan utan frågan var vad kostar det att lacka om och om man nu skulle få 30000 kr för bilen idag, blivit erbjuden 35000 kr av en bilhandlare i slutet av förra året. Pengarna man lägger ner på lackningen vet jag att man inte får tillbaka men blir värde minskningen av en omlackning mycket ?


Tror inte omlackering och värdeminskning går i hand när det gäller så pass gammal bil. Men då gäller det att lackeringsarbetet är seriöst utfört. Massa damm och rinningar gör att spekulanter ser ner på bilen, men visste du säkert redan. Då blir det såklart värdeminskning..


Om vi tar min golf så skulle det kosta 21000 kr utan ett ända spakeltag alltså bara matta ner den och lacka den. Men nu gör jag allt jobb själv på den och få ge lite drygt 3000 - 4000 kr..... Så du kan ju räkna med 20tusen o uppåt om du ska ha en bra lack men annars så kan jag göra det för en tusenlapp men då ser det ut som Allan ballan sen med


Måste du alltid ge sådana dryga svar eller ???? har du inget vettigt att säga så VA TYST då





inte för att va sån, men 2,0 är typ den sämsta motorn i S40, den dricker bara soppa utan att ge något nämnvärt tillbaka... polaren köpte en 2,0T -01 för 27K häromveckan. om du fått bud på 35K för din 2,0 sugis hade jag sålt den illa kvickt för det om jag va du men för att svara lite på frågan:om du inte har någr höga krav, och gör allt grundjobb och montering själv, så kan du få en lack för 5000 spän, men då ser det ut som skit också, gör du allt grundjobb själv jävligt bra så kan du få en shyst lack för 10-15K som iaf 95% av sveriges bilintresserade klassar som en ok lack. gör du inget arbete själv utan bara lämnar nycklarna så börjar nog siffrorna på runt 20K för en brukslack, en showlack är mångdubbelt mer än så. bara materialet till en brukslack går på runt 4-5K. allt beror på vad du har för krav, vem som gör jobbet och hur mycket du gör själv typ. det enda riktiga svaret du kan få på vad det skulle kosta att lacka om den är att faktiskt fråga den som ska lacka om bilen!


Dricker den mycket soppa det har jag då inte märkt vid senaste tankningen så hade den dragit 0.6 liter milen och i vintras med vinterdäck drog den 0.8 och 0.6 liter milen när man är i stan ofta tycker jag inte är så farligt bensintörstigt, så jag vet inte vad du har haft för oservad bil . Varför sälja en bil som man trivs med och som man sparar pengar att åka i jämfört att byta till någon annan bil som kanske drar runt litern. Tyckte själv det verkade lite skumt att ge ca 30000 kr med tanke på att den köptes för 10000 kr av en äldre herre i 65 års åldern med nya vinterdäck till. Det var därför en omlackning var intressant då bilen är fin och går bra och billigt. Men nu vet jag på ett ungefär vad en omlackning kostar så får väl se om det blir så eller inte.


Ne vadå jag vet inte om vad jag snackar om, kolla för fan vad en S40 är värd då, inte några 30 000 för en 96a med 2.0an, men visst lev i din drömvärld då, men fråga då inte om du nu bara vill ha ja- sägare. Och du frågade om man fick igen kostnaden för en lackering, får du en lackering för 20-25 000 så får du inte 20-25 000 mer för bilen. Förlåt så hemskt mkt för att man svarade.


Grinolle. Det är ett ärligt och rakt svar, som folk tydligen inte vågar ge. Den är inte värd 30 papp och du tjänar inte igen pengarna på vad lackeringen kostar. Ditt svar va ju så jävla mkt vettigare menar du? Va tyst själv du.





Tips och trix hur man trimmar och stylar bilen själv

Innan du sätter igång att trimma och styla bilen är det viktigt att du har rätt verktyg, utrustning och utrymme. Kan också vara en fördel att ni är två. Oftast är det bra att rådfråga någon annan. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilverkstad!

« Tillbaka