Se ojämnheter vid spackling med färg!!!??

Hej hej! Jag håller på och bygger lite på fronten och vill att spacklingen ska bli så jämn som möjligt. Går det bra att spraya på färg med någon av de här produkterna från biltema? http://www.biltema.se/products/product. . mId=153503 http://www.biltema.se/products/product. . emId=82929 http://www.biltema.se/products/product. . emId=78134



Svar på inlägget: Se ojämnheter vid spackling med färg!!!??



"Slipgrund" lägger man på spacklingar.. inget annat.. Du känner ju om det är ojämnt? annars är det bara att träna händerna Men sen ser du dessutom om det är ojämnt eller inte när du precis har lagt på det.. även när du slipar av slipgrunden så ser du vad som är ojämnt och inte..


Men jag kan inte se att det är ojämnt längre. Känner på vissa ställen. Vad för slipgrund ska man ha? Kan man använda slipgrund på burk om man sen ska lägga lack med färgpistol?


Använd slipgrund med spruta, inget annat. Slipgrund på sprayburk är inte bra om man inte vet man gjort ett väldigt bra förarbete! Med burk så rättar den mest bara till lackkanter så det förhindrar sugningar vid överlackeringen. Med spruta kan man bygga flera 1000my om man nu vill det. Men ju mera material, desto högre risk för sjunkningar inom snar framtid. Ska du bara veta om ytan med spacklingen är bra, kan du köpa mattsvart på burk och BARA dimma ut på ytan. Inget mer. Sedan så klossar/ slipar du ytan, och där färgen finns kvar efter kort slipningen, där är det för låg punkt. Lycka till!


Bra svar! Då skippar jag slipgrund på burk.


Ahh, juste.. finns spraykontroll som det heter så fint för oss lackerare haha


va är detta för fjantfasoner? på stora ytor t.ex. fribord (båt) brukar jag använda stift från blyertspenna och stryka över området. Sedan tar jag långklossen med fint papper och slipar av tills det ser jämnt ut. beroende på finnish så får man göra detta i steg


Detta är väl det allmänt vedertagna sättet att kontrollera ytjämnhet på, går ju självklart även att göra med riktig spruta, går mycket fortare också.


Beror helt på hur stor yta man ska kontrollera. Ska man göra en front, så går det garanterat fortare att spraya. Blanda grund till spruta och sedan rengöra efteråt, tar längre tid än att skaka en burk i 1 minut och sedan spraya. Snabbast och smidigast är att "kola". Pudra med kol, men enklast för en hobbyperson är med sprayburk. Man kan ju inte utgå med vad man själv gör snabbast, utan vad som är smidigast för en hobbyperson.


Är man arbetslös och enormt med fritid fungerar det nog :/ Ska stackarn stå där och blya en front med en liten penna, på allvar?





Kan ju funka! Har inte spacklat över hela fronten direkt Men jag börjar få det jämnt enbart genom att känna efter med fingrarna. Kommer nog ha svårt att se ojämnheter över huvud taget nu





Tips och trix hur man trimmar och stylar bilen själv

Innan du sätter igång att trimma och styla bilen är det viktigt att du har rätt verktyg, utrustning och utrymme. Kan också vara en fördel att ni är två. Oftast är det bra att rådfråga någon annan. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilverkstad!

« Tillbaka