BSR Optiflow skumt ljud???!!!

hej nu har jag monterat öppetfilter i min audi men piiishhh ljudet låter inte riktigt som jag förväntat, antingen e något fel eller så kanske det ska låta så:-( har kollat på youtube och lyssnat lite och hittat en bil som låter som min, så snälla lyssna på den och säg om det e normalt : http://www.youtube.com/watch?v=mXGHTnDUk-A själv trodde jag att det skulle låta som den här: http://www.youtube.com/watch?v=hCnHVWUX6Eo vad e rätt och varför låter det annorlunda? nån lösning?



Svar på inlägget: BSR Optiflow skumt ljud???!!!



Fladdrar det sådär på din audi så är förmodligen avlastningsventilen kass, skaffa en ny. Ventil från saab funkar, mekonomen har billiga såna, köp från 9-5 runt 01.


det som låter är att dumpen ine funkar då studsar weastgaten och de blir de kvittrande ljudet. kolla alla slangar till dumpen det ska pysa och inte kvittra.


bilen funkade helt normalt innan jag satte i filtret!!! kan ventilen gått sönder efter monteringen då? alla slangar till ventilen sitter rätt också.. kan det vara att dem inte sitter tillräckligt hårt eller nåt?


den va nog kass innan. den enda skillnaden e att du hör det. originalboxarna e grymt ljuddämpande så man inte hör något alls från insuget.


hur kan man vara 100 på att den e sönder då?


jag har varit i verkstad och frågat och dem har sagt att ifall det e fel med dumpen då går inte bilen bra, men bilen rullar jätte bra, dem förklarade att när man byter ut gamla filter boxen och lägger in ett öppet filter så dämpas inget ljud och då kommer detta ljud från filtret. stämmer det? så ljudet ska låta så? tacksam för alla svar


kan ju faktist bero helt på laddtryck osv menar tex 1 bars ladd låter ju alltid bättre i öppna filter än tex 0.5 bar .. vet inte vcad du kör för tryck men ändå


På min SAAB bytte jag till öppet filter och en ny dump. Den låter exakt som saaben i klippet du länkade. Och då är ju ändå dumpen ny. En polare har likadan bil som mig och han bytte till öppet, låter precis likadant. Men, eftersom du åker VAG bil så verkar det lite konstigt då min Golf lät som volvon i videon du länkade sist? Kanske är nåt från motor till motor fan vet jag...


Ny dump? En öppen som är för hårt spänd då eftersom den låter så. Gör om gör rätt. Det låter på detta vis för att den antingen är kass eller för hårt spänd och därmed kommer övertrycket tillbaka in i turbon och stoppar impellern. Därför låter det så, INTE hälsosamt. Rätta mig om jag har fel?





den första videon lät ju goast?;D Men , om du inte är nöjd så är det bara att byta dump/avlastnings ventilen=)


Bilen behöver inte gå dåligt bara för att dumpen inte fungerar som det är tänkt. Står den stängd hela tiden så funkar den normalt men du sliter på turbon lite mer. Börja med att byta vakumslangen till dumpen, kan räcka. Annars byt hela dumpen. Larschon: Då är era dumpar trasiga eller felaktigt inställda. Sådär låter INTE från en fungerande dumpventil, hur mycket folk än vill.


Hej, det ljudet ifrån "saab filmen" Är som någon tidigare skrev, luften som studsar från spjället in i turbon igen och stannar turbon = inte bra. Men låter den även så när du drar den hårt under körning? för min volvo 740 tic pöss/kvittrade så som saaben i videon när jag stod och gasade, tills laddet kom över 0,8bar, då pöss den som "volvo filmen" och det var dumpen som hade för hård fjäder. men din fjäder ska ju inte vara för hård om det är standard dump :S Och alla vaccum slangar är hela? Kolla med andra som satt filter på sina audi. Men det kvittrande ljudet är inte bra. visst låter det coolt kan jag ju hålla med om . Men att det inte lät när du hade original filter är att dom är så ljuddämpade. /// Micke


jo alla slangar är hela, dumpen e inget fel på och bilen funkar utmärkt men det där fula ljudet e deprimerande:-S kan det vara så att a4 låter så när man monterar ett öppet filter? som sagt vissa har typ berättat att det ska låta så och jag tvivlar totalt på det!! det värsta att det e bilmekaniker som sagt att det e rätt ljud från öppet filter och sj så tror jag att det ska låta som på andra video klippet (volvon) vad kan jag använda för lösningar?


Har du provat med en annan dump då? På min golf gti jag hade så fick jag det kvittrande ljudet ibland när man körde sakta och inte gasade så mkt... Men klev jag på gasen då pös det som det skulle.... Har likadant på min nuvarande saab 9-3


men grejen e att jag tagit reda på att jag inte borde byta dump för det typ kan skada turbon, katalysatorn bla. helst vill jag behålla min dump, den funkade ju innan jag bytte, ljudet kom direkt efter bsr optiflown.. nåt annat jag borde prova? kan det vara just den filtret som låter så? borde jag prova byta till nån annan filter?


Det är INTE filtret som gör det ljudet det är DUMPEN. Ljudet har uppstått för att du har bytt till ÖPPET filter ifrån SLUTET. Öppet = Suger in luft öppet från atmosfären och överladd släpps även ut i atsmofären = Ljudet dämpas INTE. Slutet = stängd låda = Ljudet dämpas.


det va ju det jag skrev. ta loss dump och kolla membran osv så att de e helt.


Tänkte bara lägga till i tråden att jag nu släppt på fjädern i dumpen och nu låter bilen precis som Volvon i andra filmen du länkade


jag har på min audi en son öppetfilter frön BSR, lotter som den Saab som du har länkat o de var dom som har monterat de





Tips och trix hur man trimmar och stylar bilen själv

Innan du sätter igång att trimma och styla bilen är det viktigt att du har rätt verktyg, utrustning och utrymme. Kan också vara en fördel att ni är två. Oftast är det bra att rådfråga någon annan. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilverkstad!

« Tillbaka