Spackla igen listgropar??

Jag la igen mina lister på 9-3:an, då tennspacklades de igen för lackearen sa att vanligt spackel sjunker ihop, så om jag vore du skulle jag få det tennspacklat, är mycket nöjd med resultatet på min bil.



Svar på inlägget: Spackla igen listgropar??



Skulle nog hellre välja att svetsa igen dom. Risken finns ju att de nån gång spricker å eftersom de ändå måste lackas så e de lika bra att göra de ordentligt å slippa ev, framtida bekymmer. edit, eller tennspackla som föregående talare:P


Tennspackla är nog det bästa. Svetsa då finns risk att plåten "slår" sig och det är inte så kul att rikta. Som dom tidigare har skrivit så sjunker vanligt spckel så tenn är nog det bästa.


vart får man tag i ten?? e de svårt? bilen har en gång varit krockar så vet ej hur mycke spackel de finns på den och de måste väll va plåtrent när man tenar??


Ja, du lägger tennet direkt mot plåten. Det finns ett tennspackel kit hos verktygsboden, om det är svårt låter jag vara osagt då jag inte har testat eller vet svårighetsgraden på det. Edit: fixade länkar: Tennspacklingsset BASIC 605kr: http://www.verktygsboden.se/?id=75853 Tennspacklingsset PRO 2415kr: http://www.verktygsboden.se/?id=75819 Karosseritenn 56kr: http://www.verktygsboden.se/?id=50565


Oj, tennspackla är en konst. Lägg glasfiberspackel som grund istället för tenn. Glasfibret sjunker inte nämnvärt. efter glasfibret=vanligt spackel och det kommer bli toppen.


tror jag har bestämt mej för att bara lägga igen hålen:P


Tennspackling kräver viss teknik så man slipepr alltför mycket efterarbete sen. Att tänka på när man tenna mitten på en dörr, är att aldrig värma mer på ett ställe. Utan värma upp större delen av dörren och varmare på området man ska tenna. På så vis undviker man att plåten slår sig.





Tips och trix hur man trimmar och stylar bilen själv

Innan du sätter igång att trimma och styla bilen är det viktigt att du har rätt verktyg, utrustning och utrymme. Kan också vara en fördel att ni är två. Oftast är det bra att rådfråga någon annan. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilverkstad!

« Tillbaka