Reg skylt s.k USA skylt från Transportstyrelsen !!!

Hmm.. det var inte så enkelt att få köpa/byta till en skylt fram som passar min front lite bättre via Transportstyrelsen o få vara lite laglig, eller nån annan som lyckats få till sig en sån här USA skylt från transportstyrelsen? Detta fick jag till svar från dom via mail idag: Hej! Ditt fordon är inte av en typ som automatiskt kan få den lilla enradiga registreringsskylten som du har beställt. Vi kan därför inte sända dig en sådan skylt, om du inte kan ange särskilda skäl till att det behövs en sådan. Den lilla enradiga skylten (300 x 110 mm) får endast användas om skyltutrymmet inte medger att den ordinarie skylten får plats. Att fordonet är ombyggt eller att extra utrustning eller utrustning som inte är original är monterad på fordonet är inte skäl nog för att den mindre skylten ska få användas. En fordonsägare som gör sådana ändringar på sitt fordon ska se till att fordonets ordinarie skylt fortfarande kan användas. Problem med kylningen är inte heller tillräckligt skäl för att medge undantag. Du kan ansöka hos Transportstyrelsen om att få den mindre skylten om du anser att det finns skäl för att ditt fordon ska få ha en sådan. Ansökan ska vara skriftlig och skyltutrymmets mått ska framgå. Bifoga ett tydligt foto av skyltutrymmet tillsammans med den ordinarie skylten, där förhållandet mellan skylten och skyltutrymmet framgår.Svar på inlägget: Reg skylt s.k USA skylt från Transportstyrelsen !!!Jag drog tillomed ihop en vals om hur skylten sticker ut och kan skada oskyddade trafikanter och värsta dikten inte ens då fick jag en liten skylt så det är rätt svårt. Har bilen gått med stor skylt i flera år är det nog svårmotiverat med liten skylt helt plötsligt.


Finns å beställa på tror det va dekaltrim.se jag hadde sån å den gick genom bes flera år


Besiktningen har inte alltid koll på såntdär, å det som går igenom bes är inte alltid lagligt. Blir man stoppad av polisen med dekaltrims skylt så är det 1500:-


Okej, det har aldrig kommit på tal när jag blivit stoppad, men kanske ska byta till org skylt :p


hmm om en bil är omreggad då?? ex som min sfro bes med turbomotor,, kan man påstå att regskylten skymmer ic?? för det gör den ju,,,


om jag skaffar en Usa bagagelucka till golf 3an då måste jag ha lilla skylten ;o måste va ett skäl till att få den lilla


Det funkar, för så har dom gjort med min cab när dom bytte till USA bakljusen.....


hade vatt nice , letar endå efter en usa stötfångare fram då kan jag lika väl köpa bagagelucka med då


Kör hårt! Riktigt snyggt på Golfarna.

Gör som jag!! Bygg så inte den stora skylten får plats:-)


Ta bara kort o gott bild på din skylt tillsammans med skyltutrymmet och skriv helt enkelt "Den passar inte...". Inga ihopdiktade historier och krusiduller, dom är inte dumma i huvudet.


www.showplate.se hade jag tänkt köpa en från. Kostar inte många Kr


Som sagt 1500:- böter kan det bli för en sådan.....


Men dom ser ju så lika ut på håll i alla fall finns ju dom som e kopior nästan i alla fall. Kryper polisen på alla fyra o kollar så noga


En på 100 att någon ens märker den e fake!! På bes kan man väl ta av den å he på rätt.


"Problem med kylningen är inte heller tillräckligt skäl för att medge undantag."


Lösning som jag VET funkar:Skaffa personliga skyltar Sen så köper du en gammal bubbla. (Med små reg skyltar) Du för över dina personliga till bubblan (då blir dina skyltar USA storlek) Efter det flyttar du över dina personliga skyltar på din bil igen. Tada din bil kommer att vara reggad med Usa skylt. Därefter kan du antingen köra med personliga skyltar eller beställa vanliga i små då bilen är godkänd för det!! Hoppas ni förstod!


Yey..bara att köpa en hel bil samt skaffa personlig regplåt som kostar multum, bara för att kunna ha en mindre registreringsplåt..haha. Känns inte som att det är värt det faktiskt, men..kör på vettja.


Nja? bilen efter sen är ju fortfarande reggad för stor skylt? kommer ju stå det om man kollar upp., din skyldighet att isåfall skaffa en stor igen som är anpassad för bilen antar jag..

Tips och trix hur man trimmar och stylar bilen själv

Innan du sätter igång att trimma och styla bilen är det viktigt att du har rätt verktyg, utrustning och utrymme. Kan också vara en fördel att ni är två. Oftast är det bra att rådfråga någon annan. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilverkstad!

« Tillbaka