Måla kofångaren (volvo 740)

Finns det specialgrundfärger till detta eller liknande för att få det bra eller? vad krävs för underarbete för att få snyggt i slutet?



Svar på inlägget: Måla kofångaren (volvo 740)



Är det den svarta (mjuka) plasten du ska lacka, eller den hårda?


eh.. mjuk eller hård? den som sitter fram och bak.. är väl inte speciellt hård tycker jag


Ska du göra det med sprayburk eller ska du lämna in det?


Hehe njae den är ju inte det. Ja nu är jag ingen expert, men för att få det att hålla måste ju färgen kunna flexa. Och för att färgen kanske ska fästa bättre så kanske du måste ha en bra grund. Beror helt på hur seriöst du vill göra det. I vilken färg vill du lacka kofångaren i förresten? Samma som bilen?


ja har beställt färg från MECA med samma färgkod... och det är alltså sprayburksmålning som gäller


Var noga med grunden, gör en noggrann slipning och se till att få bort ev beläggning osv, bara ren torr plast. Sen finns det typ tvätttrasor att få bort ev damm och annat skräp. Sen lägger du grund med plastprimer sen e de bara att lägga på färgen och avsluta med klarlack


okej.. då var det inte så svårt som man befarat (Y)...


Själv slipade ja lite lätt, sprayade sen på ett lager mattsvart från biltema...häll väl typ 1 månad sen börjar de flagna. Nu har jag slipat ner igen och penslat med svart hammarlack från biltema. Fan va snyggt det blir.... Rekommenderas inte





Tips och trix hur man trimmar och stylar bilen själv

Innan du sätter igång att trimma och styla bilen är det viktigt att du har rätt verktyg, utrustning och utrymme. Kan också vara en fördel att ni är två. Oftast är det bra att rådfråga någon annan. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilverkstad!

« Tillbaka