Mindre reg-plåt?

Har varit inne på vv och kollat lite ang dehär med att få en mindre regplåt då... Och dom säger ju att man måste ha en bra annledning för att få ut mindre plåtar. Och tittat runt här på g.org så är det ju mycket folk som har de. Så nu undrar jag: vad sa ni till dom på vv? Har ni nå bra tips på vad man kan ge för annledning? (kanske inte så väl skrivet, men klockan är halv två en måndag morgon )



Svar på inlägget: Mindre reg-plåt?



Säker på att folket med bilarna du kollat på har fått en liten skylt godkänd ?? Dom flesta kör ju bara med en sk "funplate" eller "showplate" istället. Samma utseende (om man vill) men det är oftast en dekal man bara klistrar på bilen.


Att funplate och showplate är olagligt kanske ska tilläggas. Precis som att köra utan enligt farbror blå.


Jag ringde till Transportstyrelsen och pratade lite med en kille där, var lugn och saklig. Lade fram problemet att den breda skylten inte passar, han sa att det inte gick att beställa en liten skylt direkt utan att jag skulle skicka in en bild så de kunde fatta ett beslut. Jag mailade två bilder, med text att efter samtal med X på Transportstyrelsen skulle skicka in bilder för beslut. Det tog tre dagar sen fick jag brev där det hade beviljat ansökan och två dagar senare låg den lilla skylten i brevlådan. Tydligen hade jag väldig tur enligt vissa, om det är sant eller inte har jag svårt att svara på. Men på mitt registreringsbevis står det numera "Skyltformat bak: LITEN". 0771 - 503 503 är telefonnr till Transportstyrelsen.


Bra att du fick lösning med den lilla reg plåt, det är inte alla som får det.


Trevligt, det är så där man ska gå tillväga! Fin bil för övrigt, jag kan förstå problemet att få plats med en vanlig plåt/euplåt där!





Tips och trix hur man trimmar och stylar bilen själv

Innan du sätter igång att trimma och styla bilen är det viktigt att du har rätt verktyg, utrustning och utrymme. Kan också vara en fördel att ni är två. Oftast är det bra att rådfråga någon annan. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilverkstad!

« Tillbaka