När börjades det med klarlack på solida lacker?

Jag har nu läst på lite om hur man lackar och lacker i allmänhet. Men har lite frågor. Förut så lackades solida lacker med grund och sen lacken. Ingen klarlack eller något över. Metallic lackades med grund, lacken och klarlack. Men nuförtiden har även solida lacker klarlack vad jag förstått. Men när började man använda klarlack på solida lacker? Hur vet man om det är klarlack på sin bil?



Svar på inlägget: När börjades det med klarlack på solida lacker?



Är det ingen som vet om jag bör ha klarlack när jag lackar något med samma färgkod som en röd bil ifrån 1993? Eller blir den lacken blank utan klarlack?? Solid lack som sagt. Någon måste veta?


En solid lack är blank , fast med klarlack får den mer djup och glans. Ring till en lackerare och fråga så får du nog de bästa svaren:) MVH


att lacka om en röd bil utan och lägga klarlack e bara dumt...klarlacken ger vad jag förstått ett skydd mot solen dessutom


Tack! det var det jag behövde höra! Då läggs klarlack till på listan också. Det är dock inte hela bilen som ska lackas hehe


Haha vill gärna ha ett extra uttlåtande på min kommentar...dkrev "som jag förstått" inget jag vet mao...någon som kan bekräfta?


Vad jag behöver veta är om de la klarlack på solida bilar i början av 90-talet. För vill ju inte få en annan nyans bara för att jag lägger klarlack. Vill ju att det ska vara samma nyans/glans.


Om du köpte senaste numret av Wheels hade du fått svaret på dina frågor. /Tommy.


Prova lägga en solid färg på en plåtbit med klarlack och en utan klarlack. Sen jämför?


Jaså? Något du vill dela med dej av?





Klarlack är transparant, därför kan nyansen inte påverkas. Vet ej när klarlack började användas på bilar från fabrik, men gissar på runt -98.


Okej! Alltså är det inte klarlack på en solidröd bil från 1993. Men tycker den är väldigt blank fortfarande. Anser du att jag bör lägga klarlack på det jag lackar till den även fast det inte är det på själva bilen? Kommer man se någon skillnad?


Du märker det med engång när du börjar att slipa på bilen om det är en solid eller en bas+klarlack som ligger på bilen. Blir slipdammet vitt så är det klarlack,blir slipdammet rött så är det en solid färg. Edit:Är det toyotan det gäller så är det solid,ingen klarlack vet jag av erfarenhet.


Jo. Det är solid. Men jag undrar om man i dagsläget ska lacka något som ska se likadant ut så köper man ju färg av samma färgkod. Men då ska man alltså INTE lägga klarlack på!? Bara grundlack och vanlig lack? Det är vad jag vill veta!


Du kan lägga klarlack, inga problem.. Dock kan det bli blankare på det området. Märkbart? Beror helt på hur bra "lackeringsögon" man har.


haha okej! Får väl testa.


du kan byta färg utan att måla.klä bilen i vinyl.billigare och snyggare.titta här-"www.xxldesign.se"


Nu mer är färgerna vattenbaserade, så du måste ha klarlack. Min gamla V40 -00 var utan klarlackl, förutom på huven, skärmarna, och båda stötfångarna som lackades om senare. Jag såg ingen nyansskilnad iallafall


Låter troligt. Tack för alla svar. Det blir till att köpa klarlack också.


Solid finns som HS. Bas är det som är vattenbaserad.





Tips och trix hur man trimmar och stylar bilen själv

Innan du sätter igång att trimma och styla bilen är det viktigt att du har rätt verktyg, utrustning och utrymme. Kan också vara en fördel att ni är två. Oftast är det bra att rådfråga någon annan. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilverkstad!

« Tillbaka