Riktig krom!

Hej, söker RIKTIG krom färg, inte någon jä*la biltema skit! Tack för svar å unrsäkta den orena svenskan men blir förbannad på biltema snart!



Svar på inlägget: Riktig krom!



färg o färg, du får väl kroma delarna du vill ha i krom?


Det finns ju coating som liknar krom, men det beror ju på vad du ska lacka? Det finns ju lack som ser ut som krom, men det kostar satan och är inte helt okomplicerat att lägga på heller. Till inredningsdetaljer så finns ju en metod som går ut på att man lägger på aluminium för att få det atts e ut som krom.


det finns ingen färg som ser bra ut vad jag tycker. Det ända är att doppa delarna i RIKTIGA krom och nickel bad. Men det går inte på plast. Inte ens kromfärgen på chryslers sidospeglar ser 100% äkta ut. men jag är petig. Köp dig en riktigt gammal bil "med lister och krom" så slipper du dagens plast...


Krom är ingen färg utan en metallbeläggning. FM Matsson i mora som gör badrumsarmaturer kan Kroma saker... Då blir det RIKTIGT krom! Kan dock tänka mig att det är dyrt, eller mindre billigt


Okej, ja får la strunta i de Tack för alla svar!


Inget illa menat, men det är alltid ide att ta reda på lite information innan man förkastar ett helt företag, t.ex. den lilla detaljen att krom egentligen inte är en färg...som du redan fått det förklarat. Ska du enkelt ha krom på plast så blir det ju självklart färg, då kanske inte Biltema är så skit ändå.


köp inte "krom" på burk, ser förjävligt ut..


Chrysler sidospeglar ? Va är det om inte krom ?


Menar de, vad är de om de inte e krom?





Ja har testat på flera material å de blir samma skit på allt! så de e skit


Krom är en metall, ett grundämne. När man kromar saker gör man det med en kromlegering, finns olika sådana. Gemensamt är att de är metall och mer lr mindre hårt och slittåligt. Man kan även kroma plast med alternativa metoder, äldre grillar och annat på bilen tex är ofta kromade med den metoden. Med dagens teknik kan man även spruta på nått skit på saker så de ser ut som krom. Beroende på underarbete och kvalite så skiljer sig finishen. Detta gäller även kromning med metall. Ps. Biltemas kromspray är inte krom, det är silverfärg med lite metalpigment i som gör att de skimrar och ser lite blankare ut. Och jag håller med, den är skit.


Om det är lister du vill ha så finns det ju färdiga kromlister, raka eller på rulle som du kan ersätta 940ns lister med. Om det är det du vill ha. Annars plåt och putsa putsa putsa





Tips och trix hur man trimmar och stylar bilen själv

Innan du sätter igång att trimma och styla bilen är det viktigt att du har rätt verktyg, utrustning och utrymme. Kan också vara en fördel att ni är två. Oftast är det bra att rådfråga någon annan. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilverkstad!

« Tillbaka