Hur gör man när man breddar/widebody?

Hejsan Hoppas det inte finns en tråd om det här redan, sökte lite men kunde då inte hitta någon. Jag är lite nyfiken på hur det går till när man breddar en bil? Vad är det vanligaste att man breddar? Bak el fram skärmarna? Är det väldigt omständigt att bredda en bil? Kostar det mycket och tar lång tid? Ja det var nog dem frågorna ja kunde komma på Mvh Duckiie



Svar på inlägget: Hur gör man när man breddar/widebody?



Skriver föratt hitta tillbaka


1: Vanligast så breddar man nog både fram och bak men det beroende på bil och hur man vill ha det 2: Beror på vilket material man breddar i, vanligast är väl plastpaket som monteras(jag föredrar plåt) Det är mycket mätande fram o tillbaka om man vill få det jämnt osv så det är väl inte det första man ska ge sig på om man är nybörjare Som sagt val av bil samt typ av breddning och även vilket material gör att det kostar samt tar tid, för det tar inte en dag direkt att bredda utan kanske 1 vecka eller 5 eller ännu mer men beror på vilket resultat man vill ha


Ungefär vad kan det kosta?


Plast det använder man till stötfångare sen gör man lego och sugrör av det. En bil breddas med plåt. Vilken bil talar vi om det här fallet?


hela min bil e breddad i glasfiber..


jo men din bil skulle väl väga typ 4 ton med plåtbreddning


Ingen som kan säga vad det kostar på ett ungefär då?


eller gör som jag. Har en Audi A4.. som jag köpte Audi RS4 skärmar till. tog en långdag att bredda den med en kille som jobbar med plåt på bilar dagligen.detta va bak. Då hade jag redan plockat ur rutor osv. framskärmarna tog de 1 timma. sen en massa jobb runt detta med. och pris kan va allt från nästan inget till MÅNGA 1000 lappar.. som en kompis som breddade en 740. lite plåt delar och svets så. nästan gratis. hehe


Här är några här på garaget som har koll på breddning i plåt: rosendorf, volvobossen, turbo_danne eller blue shadow. Twixer och fimpen har nog koll på hur man gör i glasfiber.





Vilket resultat blir bäst när man plåt breddar? ska man punkt svetsa eller ska man bara "köra på" ? och om man plåtbreddar ska man köra med samma tjocklek på plåten som resten av bilen eller ska man köra med tjockare?


Du ska svetsa en punkt, sen kyla! sätta en punkt till, sen kyla igen osv. Annars kommer skärmarna slå sig och du får ett jättejobb med att krympa och räta till dom igen. Breddar du skärmen gör du det i ungefär samma tjocklek, svetsarna blir bättre samt att tunnare plåt är mer lättarbetad.


Och efter det så slipar man bort det som sticker upp av svetsarna och spacklar?


Slipa, grunda sen spackla


Hållbaras blir väl om man tennspacklar först?


Skriver för att hitta tebax


Det beror ju lite på vad du svetsar om du ska punkta eller inte. Men det viktigaste är ju som tidigare sagts att ta det lungt och låta det kyla sig för att undvika att det ska slå sig. Och självklart ska man tennspackla. Det tar ingen längre tid och håller i all evighet. Men man får ju självklart toppa med någon millimeter spackel för att få en perfekt yta. Sen blir det ju några grunder innan man till sist lägger lacken.





Tips och trix hur man trimmar och stylar bilen själv

Innan du sätter igång att trimma och styla bilen är det viktigt att du har rätt verktyg, utrustning och utrymme. Kan också vara en fördel att ni är två. Oftast är det bra att rådfråga någon annan. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilverkstad!

« Tillbaka