Importera från staterna eller handla inhemskt nu när dollarn stigit?

Hallå, alla goa experter! Står i startgropen att inhandla mig ett stycke Wings West bodykit till Min -02 Trans Am. Har letat runt lite på nätet och det billigaste jag kunde hitta i staterna var detta från "andys autosports" - http://www.andysautosport.com/pontiac/1 . 74015.html Kostar 747.16 USD Här i Svea Rike hittade jag en för 7754 SKr. Även om jag inte hittar tillbaka dit nu så var det den billigaste jag sett här inhemskt. Frågorna lyder då; - Vad står dollarn i? -Hur mycket kostar frakten generellt till Sverige Från USA? (Blir ju ganska stort paket.) -Lönar det sig att köpa från Sverige? (-Vet ni bättre ställen med bättre priser Wings West-kitet) Tacksam för svar och råd!



Svar på inlägget: Importera från staterna eller handla inhemskt nu när dollarn stigit?



8.03 står dollarn i för tillfället.


Var det priset med frakt? Sedan om du har otur får du lägga till tullavgift och momsen. Med den dollarkurs som är just nu så kostar det 5817:- Med moms 25% blir det 7271:- Sedan blir det en tullavgift som jag inte vet hur stor den blir. Kolla även noga så frakt ingår i priset från us, vilket jag tvivlar på att det gör för då borde det ha stått stort på sidan. FREE SHIPPING!!! Köp kitet från sverige tycker jag om det är samma sort.


Tackar! Alltså blir priset utan frakt - 5.999,69:- 6 tusen, om frakten är billigare än 1700:- så blir det billigare än köpa inhemskt då alltså


Nej, priset var utan frakt. och moms och tull tänkte jag inte på .. Lutar åt att jag köper inhemskt nu. Skulle beställt i somras när dollarn var lägre då.


när jag beställt kjolpaket från staterna har frakten legat på runt 500usd med flygfrakt


Satan i gatan! Nä det duger inte, kapar dessa profitvargar till amerikanare och köper svenskt! Tack för infon!


När det står FREE SHIPPING på Ebay så gäller det inom USA, ingen skickar det utomlands. Då är det alltid acctuall cost som gäller. När det gäller $ priset så är det idag 7.77:- iom att det inte justeras dagligen. Handlade för några timmar sedan. /Tommy.


Tar du surface (båt) shipping blir det billigare, finns även de som tar hem delar i container på hobbybasis där kan du få hem grejerna räknat ca 14:-/$. Tar 1-2 månader normalt. /Tommy.


Tack för uppdateringen! Hoppas det droppar mer då så ordningen återställs och man kan köpa billig plast-skit från staterna igen Nej, jag vet att jag får stå för frakten om jag nu beställer från staterna. Men Moms och tull hade jag inte koll på. Någon som vet hur mycket det är på?





Har ju hela vintern på mig så brådskande är det inte. Tack igen!


25% moms + 5% tull på delar och frakt. /Tommy.


Det är ju mindre risk att du köper något som blivit transportskadat om du handla i sverige.


Finns plus och minus med både USA och Sverige. Och jag vet att det krävs mycket för att banka skiten ur "urethene," det kjolen är gjord utav.


Finns även ett bra Norskt bolag som transporterar flyg och båt. www.jetcarrier.com. Det är bra då det finns företag i USA som inte skickar utrikes. På Jetcarrier får du en fiktiv postaddress i Staterna de kan skicka till. /Tommy.


Är en liten guldgruva med information du! Ska kolla upp det innan jag slopar det här med staterna som hela tiden verkar bli dyrare och dyrare. Har vänner som "alltid" beställt från landet i väst och alltid sparat nån tusenlapp, men när jag ska till att göra det då brakar priserna iväg


Visst är det dyrare, men dollarn har kostat mer också, både 10 och 12:-. Senaste året har det varit extremt billigt 6:-. Lycka till / Tommy.


Liten uträkning med siffror jag fått in nu; Flyg 747,16 USD * 7,77 =5805.43 SKr +Moms 25%=7256,79 +Frakt (flyg 500 USD*7,77=3885 SKr) =11141,79 +Tull 5%=11698,88 Summan av kardemumman= huvudvärk + att jag slopar flyget iaf.


Tackar!


Med båt Tar den lite flummiga siffran 14SKr/USD Räknar med att moms och tull ingår i den siffran nu. 747,16*14=10460 Både flyg och båt är dyrare än inhemska köp visar det sig. Ingen som vet exakta siffror på flygfrakt och båtfrakt?





Tips och trix hur man trimmar och stylar bilen själv

Innan du sätter igång att trimma och styla bilen är det viktigt att du har rätt verktyg, utrustning och utrymme. Kan också vara en fördel att ni är två. Oftast är det bra att rådfråga någon annan. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilverkstad!

« Tillbaka