Smakråd motorutrymme färg

Tjenare! Jag har fixat en ny motor till min 240 som är trimmad och sådär och en väldigt fin motor och då vill jag att det ska vara fint i motorutrymmet. Just nu är det ju rostfritt och inga skador så men lacken kanske inte är den fräschaste, så jag tänkte lacka hela motorutrymmet innan den nya motorn kommer i. Då har jag två förslag jag tänkte höra med er vad ni tycker eller om ni har andra ideér: Helt svart Helt svart med röda detaljer då både bil och motorblock är rött Rött som allting annat Anledningen till att jag tänkte ha svart är för att det framhäver ju motorn lite grann, ögonen dras mot det röda liksom om ni förstår. Så hjälp mig nu, vad tycker ni ? Alla förslag och ideér är välkommna! Mvh Emil



Svar på inlägget: Smakråd motorutrymme färg



samma färg som bilen?


Inte svart, det funkar inte bra på en röd bil. Ska du framhäva motorn så är det bättre att ta en ljus färg, silver eller nåt istället om du nödvändigtvis ska ha motorrummet i en annan färg. Samma färg som bilen är ju snyggast.


Håller med de andra... man måste ju ändå vilja eftersträva att ha samma färg överallt... det ger ett seriösare intryck, annars ser det bara ut som att bilen blivit omlackad... ...själv tycker jag att förutom i enstaka fall, så är det ungefär samma sak som att lacka om bilen utan att lacka runt dörrarna... så att det verkligen "lyser" rött när man öppnar dörren på t.ex en svart bil, inte speciellt snyggt... nej kör du på att försöka ha så mycket som möjligt i samma färg...


Okej. Har tagit åt mig av vad ni sagt och ni har nog faan rätt i att det ser bara ut som om bilen blivit omlackad oseriöst om det är en annan färg där. Tänkte inte på det viset Tack alla ..





Tips och trix hur man trimmar och stylar bilen själv

Innan du sätter igång att trimma och styla bilen är det viktigt att du har rätt verktyg, utrustning och utrymme. Kan också vara en fördel att ni är två. Oftast är det bra att rådfråga någon annan. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilverkstad!

« Tillbaka