Lacka listerna på 850 runt om?

hej tänkte höra om någon vet hur man får lös alla listerna runt om i bilen? jag får ju lös dörrlisterna lätt men på främre och bakre kofångaren sitter de fast hårt som sten någon som har något tipps på hur man får lös dem utan att ta bort hela bakre och främre kjolen? alla tips är av intresse:) tack på förhand!!



Svar på inlägget: Lacka listerna på 850 runt om?



Bara att ta en skruvmejsel mellan plasten och kofångaren så lossnar det gjorde så på min 92:a


jo har testat det men de sitter hårt som satan får bara lös dem i kanterna:)


Men det är bara att bryta lite så går det


iofs de är ju volvo jag får väl bryta lite:)


jag fick ju loss dom tillslut man fick ju bryta lite ju


nå jo får testa:) blev de fint efter lackning då?


Bara att kolla här


fan de blev fint som fan ju har du lacka sido speglarna också?


kanske finns någon som säljer r kjolar billigt isåfall vill jag köpa:)?





inte någon som kanske har ett par röda kjolar r lock att sälja?


Som jag har förstått det så är det ända skillnaden på R utseende mässigt sätt en annan front och vinge. Så några andra kjolar är det inte på 850 R...


okej:)


Det blev väldigt svart på sidorna (edit) Jag alckade min bakre och främre på plats... tog bort dom på sidorna dock... maskera ordetligt så ska du se att det går


okej ska väl göra det tack för tippset:)


Lackade du dom på plats ? eller lossade du dom ? blev lite fundersam när jag såg tidningspappret. Har själv funderat på att lacka mina lister och backspeglar, och nu ser jag ju hur resultatet blev ... så då vet jag vad som händer på löningsdagen.


Fan va bra! skall ta och göra likadannt då vad använde du för färg/lack? många lager och tid?


Listerna på dörrarna är det inga problem att ta bort,skärmlisten kan vara lite jobbigt med då de sitter med clips vilka ibland kan släppa från listen. Stötfångarna får man där fram isåfall ta bort den nedre delen och sedan ta bort hela stötfångaren ,och där bak får man ta bort hela stötfångaren om man inte vill lacka dem på plats.Stötfångaren där bak är inte delbar som den där fram. Detta sista gäller alltså modellerna som har 95ans stötfångare ,vilka även sitter på vissa 94or. Kan vara detta som gjorde att BioElite valde att lacka dem på plats.


Den informationen tackar jag för Loci. hehe ... sitter med en -96a så får väl hoppas på det bästa


tänkte mer till en 92as modell hur och vilken primer ska man använda till listerna på den och ska man tvatta met något speciellt medel innan man lägger på primern? tack på förhand?





Tips och trix hur man trimmar och stylar bilen själv

Innan du sätter igång att trimma och styla bilen är det viktigt att du har rätt verktyg, utrustning och utrymme. Kan också vara en fördel att ni är två. Oftast är det bra att rådfråga någon annan. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilverkstad!

« Tillbaka