Hjälp angåände avgassystem

Hej allihopa. Jag skulle vilja ha hjälp angånde hur man får ett snyggt brutalt ljud på sin bil, är totalt nybörjare på det här så ni behöver inte idiotförklara mig för dom som känner så. Men är det bara att byta slutrör eller krävs det mer? undrar också om det finns nån guide till hur man monterar på det, eller om ni kan förklara. tack i förhand!



Svar på inlägget: Hjälp angåände avgassystem



Du behöver byta ljuddämpare för att få ett annat ljud. Olika dämpare låter ju olika, personligen tycker jag att Remus och Magnaflow låter riktigt härligt. Annars finns ju möjligheten att ta bort en eller flera dämpare och ersätta med vanliga rör.


satt och titta lite på denna http://www.rakaror.o.se/japsljuddaempare.html hur sätter man på den? är det att svetsa på den eller?


Finns massor med olika sätt, personligen så tycker jag att en bara en japs blir lite för dåligt, syrrans v40 t4 lät i spec mkt med den. Men sen tog vi bort främre ljuddämparen o då blev de mkt fina toner Men sen beror det ju ganska mkt på om man har turbo eller inte, turbon dämpar ganska mkt Jag skulle svetsa, men biltema har avgasklammrer som funkar, inte lika bra men fyller helt klart sin funktion Kan förövrigt tillägga att remus japs har ett grymt skönt ljud Hoppas att man var till någon nytta


har du något bra tips på var man kan köpa remus dämpare ? men tack för hjälpen


För att få det skönaste ljudet som du söker efter så bör du montera bredare rör, hur brett varierar mycket beroende på vad för bil vi pratar om. Men i många fall räcker det med att byta ut den sista dämparen och/eller ta bort mittdämparen om sådan finns. Själv har jag helt simpelt tagit bort slutdämparen och ersatt med en japsdämpare som jag köpt på Micro. Inget sensationellt men bilen låter skönt åtminstone.





Tips och trix hur man trimmar och stylar bilen själv

Innan du sätter igång att trimma och styla bilen är det viktigt att du har rätt verktyg, utrustning och utrymme. Kan också vara en fördel att ni är två. Oftast är det bra att rådfråga någon annan. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilverkstad!

« Tillbaka