Bygga i kolfiber "någon som har en guide?"

SKulel vilja lära mig hur de gr till att bygga i kolfiber. Finns de någon guide där de står va man behöver och sedanl ite bilder osv så man ser hur man gör? MVH Sebban



Svar på inlägget: Bygga i kolfiber "någon som har en guide?"



Ska du bygga i kolfiber eller vill du bara drapera saker i det? Mvh. David.


hade med velat se hur man gör


I Gatbilar #1 2009 finns det guider hur man gör. både bilder och text.


Ett tips är att börja med att jobba lite i glasfiber, är inte samma material men principen är ju den samma... Och glasfiber är mycket billigare:) Sedan är det bara att pröva göra någonting, ska du bara "klä" något kan du ju prova att lägga några lager på en yta. När man gör detta i kolfiber så lackar man "underdelen" svart först, för att det inte ska lysa igenom. Och lägger sedan ett lager väv uppe på det. Ska man bygga något stabilt krävs det fler lager. Kan även tipsa om att de "PaintWorX" filmer, han har gjort en lite skolan för hur man draperar med kolfiber.


Visst är det samma princip att arbeta i glasfiber och kolfiber. Men det är bra mycket mera tidskrävande att arbeta i kolfiber. Vet själv bara vilken tid det tagit då man gjort några mindre delar i kolfiber.


nope glasfiber härdas med polyester och kolfiber med epoxy, epoxyn är känsligare och man måste blanda mer exakt än med polyester


Det går mycket väl att använda polyester till kolfiber. Sen så finns det även polyester som fungerar lika bra som epoxy. Har då inte haft några som helst problem med att använda polyester och kolfiber.


vart finns dem här filmerna?? eller kan någon lägga upp en länk??


http://www.garaget.org/video/u34kcjispjsk http://www.garaget.org/video/r8w5inzhbnz7 http://www.garaget.org/video/vbomgpx8xswo http://www.garaget.org/video/i7k03redyaj2 http://www.garaget.org/video/e75xbs0l3pt2 http://www.garaget.org/video/1o3fz38hredw http://www.garaget.org/video/6721gezygrd0 Är inte komplett men och i rätt ordning med det är det jag hittar...





Har väll inte sagt något om vilken härdare som ska användas, naturligtvis ska man använde det som är matrealet är gjort för. Men som någon redan nämnt så går det att använda polyester till kolfiber, även om kanske epoxy är det mest korrekta. Båda två är ämnen som vid härdning stelnar och binder armeringen oavsedd om det är glasfiber kolfiber eller kevlar. Men om du ska bygga något i kolfiber föredrar man epoxyn eftersom den är starkare per gram... Men vid drapering skulle polyester också fungera...


tack men vart kan man köpa typ kolfiberväv, polyester och härdare till de??


Finns på biltema;) Är inte bästa på marknaden och inte häller billigast... Men är lättast att få tag på och funkar till hemma projekt. Har byggt mycket med det och tycker det funkar bra. Glasfiber-matta:Funkar bra till att bygga spoilers och olika typer av ljud-byggen. Har byggt båda bas-lådor dörr-sidor och kofångare med detta så vet att det fungerar! http://www.biltema.se/products/product. . emId=83272 Glasfiver-väv:Är starkare och gräver därmed inte lika många lager. Kan vara lite svårare att forma, är också jobbig att klippa i, medan mattan kan man riva isär med händerna. Funkar bra om man ska drapera eller laga spricker. Är detta som liknar kolfiber och kevlar, så är detta man ska använde om man ska lära sig drapera/klä. Ger också en slätare yta så kräver inte lika mycket spackel som "mattan" http://www.biltema.se/products/product. . emId=83275 http://www.biltema.se/products/product. . mId=136165 Kolfiber-väv:Liknar glasfiberväven, men i kolfiber, finns tyvärr bara i 1x1 meter http://www.biltema.se/products/product. . mId=142461 Epoxy:Penslas eller rollas uppe på "armeringen" har inte mycket personlig erfarenhet av detta men ska vara starkare än polyester och mer lämpligt om man ska bygga något. Kommer använda detta när jag ska drapera min instrumentpanel till 850in. http://www.biltema.se/products/product. . mId=138666 Polyester:Funkat bra till det jag gjort och har inte haft några problem med den så länge man räknar rätt mängd härdare. Lätt att pensla och har en bra konsistent då den inte är för "rinnande" utan stannar även på du jobbar med något som inte är plant. Härdare: http://www.biltema.se/products/product. . emId=79096 Detta är vad jag har valt att använde och det har fungerat för mig, säger inte att detta är de bästa produkterna på marknaden men det är som sagt lätta att få tag på.


En bra guide på engelska. http://video.google.com/videoplay?docid . 4731290932


tack!! men fins det någon annan stans man kan få tag i kolfiber billigare än biltema?? eller är de inte mycke skillnad i pris? annars undrar jag om ni vet om biltemas kolfiber följer former bra??


Kolla med tex Tanso eller Swe-composite dom har bra priser på kolfiber.





Tips och trix hur man trimmar och stylar bilen själv

Innan du sätter igång att trimma och styla bilen är det viktigt att du har rätt verktyg, utrustning och utrymme. Kan också vara en fördel att ni är två. Oftast är det bra att rådfråga någon annan. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilverkstad!

« Tillbaka