Dioder som dimljus och positionsljus

Hej! Jag tänkte sätta diodslingor som devileyes på bilen istället för det vanliga positionsljuset, och dioder istället för dom vanliga tråkiga dimljusen, hoppas ni fattar hur jag menar. Vet ni vad polisen och besiktningen säger om detta? Mvh Erik



Svar på inlägget: Dioder som dimljus och positionsljus



ajabaja men montera ändå och byt vid besiktning, snuten brukar knappt bry sig...


Besiktade för inte längesen med LED både i p-ljus och dimljus, inga problem.


Är båda två ajabaja? för det säljs ju strålkastare med devileyes till min bil, dock till ett jävla överpris.


Men de lamporna är E-märkta och således godkända för trafik. Om du bygger något själv och inte går igenom alla testar och certifieringar som behövs (=snordyrt) för att få den att klara en e-märkning så får du inte köra med dem.


Okej, så allt som är e-märkt är godkänt för trafik?


Jag tror att det beror väldigt mycket på vilken besiktningsman du råkar ut för när du besiktigar bilen, och vilket humör han är på. Min bil godkändes i en besiktning förra året med dioder monterade i p-ljuset. Nu på senaste besiktningen så underkändes samma p-ljus när bilen besiktigades.


snackar vi xenonlook dioder eller färgade?


Annars finns det ju E-märkta LED dimljus, jag har det på min bil.


Va? Fick du underkänt för att ha satt i dioder i parkeringsljuset? Vad var det för dioder?





Förmodligen dom här vanliga svaga dioderna, många utav dom lyser mycket mer åt det blåa hållet och när det är lite mörkare ute så ser det verkligen ut som blått. Fick nerslag på samma sak jag med innan jag bytte till mina vita.





Tips och trix hur man trimmar och stylar bilen själv

Innan du sätter igång att trimma och styla bilen är det viktigt att du har rätt verktyg, utrustning och utrymme. Kan också vara en fördel att ni är två. Oftast är det bra att rådfråga någon annan. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilverkstad!

« Tillbaka