Styling-funderingar till Volvo 740

Tja, har funderingar på att styla min 740 lite. Hade tänkt att köpa 17" Volvo R-fälgar till den men då behöver jag ett par spacers och då undrar jag hur många millimeter som är lagom på dem utan att det tar i någonstans. Har även tänkt att sänka den 40 mm men det går väl ändå att ha 17" fälgar? Kom gärna med förslag på vad jag mer kan hitta på för att få den stilren



Svar på inlägget: Styling-funderingar till Volvo 740



Addon runt om gör grym stor skillnad, vita blinkers runtom. Annars finns det 100 andra trådar med samma fråga om styling


* Byt framlyktor till såna med vit blinkers (finns överallt utom hos Volvo, "pirat"-grejer). * Sidoblinkers kan man också byta till vita, vit med kromad botten / vit med svart botten. Liten detalj, inte så viktig. * Byt eller putsa upp bakljusen. Finns några (2) alternativ där om du ej gillar nuvarande klossljusen. Viktigaste enligt mig: * Fixa ett par s.k. addon-"läppar" för frontspoilern. Brukar gå på en femhundring begagnat original. Finns nya replikor i glasfiber att köpa annars. Kör mycket för bilens utseende. * Byt till en Turbo/Rut/GLT-grill (ser lite sportigare ut). Går att byta ut ramen till en vanlig kromad från vanliga GL eller GLE-grillar för att matcha kromlisterna på din bil bättre. Min förstabil (88 GLE): Nya bakljus, nya framlyktor (vit blinkers), vita sidoblinkers, addonläppar. Annars rätt original (HÖG! ). Ser lite gladare ut än vanligt iallafall. Addonläpparna är nog fasen viktigast, lika att lackera listen under strålkastarna fram om man har en mörkare bil.


På min nuvarande bil har jag monterat addonläppar, bytt ut listerna under strålkastarna till såna utan hål (lackerade i bilens färg, givetvis monterat bort strålkastartorkarna innan), lackerat två plastinsatser per sida i strålkastarna svarta (ger en mörkare "blick" i strålkastarna, enkel grej!), monterat vita sidoblinkers med svart botten (istället för kromad botten som tidigare ägare hade monterat), sänkt bilen samt investerat i ett par till modellen väl passande fälgar. Köpte också en sprojlans grill, likadan som den gamla, men blir ju lite roligare med nytt. Bilen har iofs också utrustats med en frän originalstripe från 1987. Inte direkt gjort några svåra eller egentligen alls dyra grejer, men verkar ju uppskattas ändå. Edit:Inga problem med 7x17" Polaris (+ 225/45 17 däck) och 40mm sänkningsfjädrar. Skulle man kapa fjädrarna bak eller ha bilen för tungt lastad kan skärmkanten ta i däcket på ena sidan bak.





Tips och trix hur man trimmar och stylar bilen själv

Innan du sätter igång att trimma och styla bilen är det viktigt att du har rätt verktyg, utrustning och utrymme. Kan också vara en fördel att ni är två. Oftast är det bra att rådfråga någon annan. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilverkstad!

« Tillbaka