Plaste direkt på lera?

Kan man plasta direkt på lera eller ska man sätta dit något släppmedel eller dylikt innan man plaster leran? Leran ska demonteras sen.



Svar på inlägget: Plaste direkt på lera?



du besvarar din egen fråga, släppmedel räcker gott och väl, använd inte vax bara för dom två går inte ihop.


va?? ja har alltid kört me 3 lager vax å 1 lager släppmedel när ja gjutit i form.


i form ja, det är helt annan sak. alltså jag menar vax och lera går inte ihop, leran börjar kladda då vax och släppmedel går ihop plastar du direkt på leran får du ett rent helvete sen se här: ska du vara absolut säker från att det ska släppa så lägger du: 1 lager släppmedel PVA, sitter fast på leran och ger en störningsfri yta 1 lager carnuba vax, vaxet kommer att sära på första och andra lagret PVA 1 lager släppmedel PVA, när du plockar bort din del från leran så är detta lagret du får med dig, tvätta bara med vatten så har du fått bort allt. låter det luddigt?


Vad är det för lera ni använder till detta? Vart köper man det? Vart finns släppmedel att köpa, vad heter släppmedlet?


Lånar tråden lite om jag har en form i glasfiber med lite annat finspackel med... vad ska jag då lägga på för att de jag ska gjuta inte ska fastna i formen?? eller om jag använder släppmedel... kan man väll inte lacka på de sen?? jag skulle också behöva veta vart jag kan köpa släppmedel


någon ???


annars borde ju alu-folie funka som du lägger på leran och sedan plastar.. så gjorde jag när jag göt egna ögonlock.. men prioritera dom tipsen du redan fått. alu-folien är nog lite svårare att jobba med, i knepiga former och vinklar.


jo men jar undrar om den ytan man får när man har plastat på släppmedel, duger att lacka på??


jodå .... det är bara att thinner tvätta den nooooga.. gör det ett par vänder så kan du lacka på den ytan





www.glasfiberteknik.se Där finns en massa godis till glasfibergjutning. Jag har hört att man ska lackera leran sen vaxa/släppmedel? Låter ju bra mycket lättare om man slipper lackera skiten.





Tips och trix hur man trimmar och stylar bilen själv

Innan du sätter igång att trimma och styla bilen är det viktigt att du har rätt verktyg, utrustning och utrymme. Kan också vara en fördel att ni är två. Oftast är det bra att rådfråga någon annan. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilverkstad!

« Tillbaka